ΟΛΜΕ: για διπλασιασμό μορίων μετάθεσης στα σχολεία κατηγορίας ΙΓ- Εγγραφο προς ΥΠΑΙΘ

Για τον διπλασιασμό των μονάδων μετάθεσης στα σχολεία κατηγορίας ΙΓ

Στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ.: 144390/Ε2/11-11-2021 σχετικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2021-2022 αναφέρεται: 

«8.4. Σημειώνεται ότι, οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ως αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες της διάταξης του άρθρου 5A του ν. 3848/2010 (71Α΄), όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4283/2014 (189Α΄) θα λάβουν διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης μέχρι και την έκδοση του ν. 4589/2019 (13Α΄), με το άρθρο 67 του οποίου καταργείται η ανωτέρω διάταξη, ήτοι μέχρι 29-1-2019. Σε περίπτωση που οι εν λόγω εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν από το σχολικό έτος 2014-15 έως 29-1-2019 σε περισσότερα του ενός σχολεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες της ανωτέρω διάταξης, ο διπλασιασμός των μορίων θα γίνει αναλογικά.  

Ως προς την απόδοση των ανωτέρω μονάδων διευκρινίζονται τα ακόλουθα: α. Δεν απαιτείται διετία ως προς το χρονικό διάστημα υπηρέτησης, β. Ο διπλασιασμός αφορά σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατηγορίας μοριοδότησης ΙΑ΄ και ΙΒ΄ και γ. Όσοι εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν ως αναπληρωτές σε σχολικές 29 μονάδες της Α/θμιας εκπαίδευσης-κατηγορίας Θ΄ και Ι΄ θα λάβουν διπλασιασμό για την πλησιέστερη σχολική μονάδα Δ.Ε. σ΄ οποιαδήποτε κατηγορία και αν αυτή ανήκει».

Ενώ -ορθώς-  αναφέρεται  ότι η υπηρέτηση  σε σχολικές μονάδες ΙΑ και ΙΒ φέρει διπλασιασμό μορίων, έχουν παραλειφθεί οι σχολικές μονάδες κατηγορίας ΙΓ’, που αποτελούν τα σχολεία με τις πλέον δυσμενείς συνθήκες. Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι που υπηρέτησαν σε σχολεία ΙΓ’ να μην λάβουν τα διπλά μόρια που δικαιούνται για  τις επικείμενες μεταθέσεις.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να διορθώσει άμεσα την παράλειψή του αυτή, ώστε να προσμετρηθούν διπλά τα μόρια των συναδέλφων που υπηρέτησαν σε σχολικές μονάδες κατηγορίας μοριοδότησης ΙΓ’. 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!