Πανεπιστημιακή αστυνομία / Στο ΣτΕ κρίνεται το μέλλον της – Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δυναμικό «παρών» έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνουν από το πρωί φοιτητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ της χώρας ενώνοντας τις φωνές τους κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εγκατασταθεί μόνιμα μέσα στις σχολές πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μέσα στο ανώτατο δικαστήριο συζητείται η προσφυγή δέκα πανεπιστημιακών συλλόγων (διδασκόντων, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων) από επτά πανεπιστήμια της χώρας, όπως και ακόμη δεκάδων πανεπιστημιακών που κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του μέτρου με κεντρικό επιχείρημα την κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των σχολών.

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι φυλακή, αυτός ο νόμος θα ανατραπεί» είναι το σύνθημα που επικρατεί. Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αναρτήσει διάφορα πανό έξω από το ΣτΕ, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Όπως τονίζουν οι προσφεύγοντες, η συγκρότηση των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αποτελεί «ένα χουντικής έμπνευσης μέτρο που καταστρατηγεί τον δημοκρατικό χαρακτήρα συγκρότησης των πανεπιστημίων και καταλύει ελευθερίες που προβλέπονται και κατοχυρώνονται στο άρθρο 16 του Συντάγματος».

Είκοσι οκτώ καθηγητές από το ΕΚΠΑ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξηγούν σε κοινή ανακοίνωσή τους τους λόγους, για τους οποίους προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι:

  1. Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού ΕΜΠ
  2. Σύλλογος Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού Παντείου Πανεπιστημίου
  3. Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών
  4. Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  5. Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  6. Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου
  7. Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΠΑΔΑ
  8. Σύλλογος Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΕΜΠ
  9. Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ
  10. Σύλλογος Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου

[1]avgi

Πηγή

Πηγή
1 avgi

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo