Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ: Τακτική χρηματοδότηση – Παραπληροφόρηση και πελατειακές σχέσεις: το παραδοσιακό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ (ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η χώρα έχει πια οριστικά αλλάξει σελίδα, με στροφή στη χρηματοδότηση βάσει κριτηρίων, στην οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων μας, σε μία καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους νέους μας.

Τα πράγματα, για άλλη μία φορά, είναι ξεκάθαρα.

– Το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ η τακτική χρηματοδότηση των ΑΕΙ ήταν 90.780.000. Επί ΝΔ η τακτική χρηματοδότηση έχει ξεπεράσει τα 105 εκ. ευρώ (2022) – ποσοστό αύξησης της τάξης του 16,5%.

– Επί ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση γινόταν αυθαίρετα, από τον εκάστοτε Υπουργό, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ακαδημαϊκό ή άλλο κριτήριο, αποκλειστικά κατά το δοκούν.

Επί ΝΔ, το 80% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων με στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε Ιδρύματος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητές του. Το 20% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται με ποιοτικά κριτήρια και δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων των ΑΕΙ.

Τα ΑΕΙ μας προχωρούν, μαζί με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη νέα εποχή της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ποιότητας. Οι πολίτες κρίνουν.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!