ΠΕΑΔ: Συνάντηση με ΥΠΑΙΘ – Άμεσα θα έχουμε “μεγάλο αριθμό” διορισμών!!

Το ΥΠΑΙΘ επανέλαβε λόγια που ακούμε δεκαετίες τώρα για διορισμούς και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρουν καμία δικαιολογία (ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΙΝΑΚΕΣ) για να μην έχουμε το καλοκαίρι τουλάχιστον 10.000 διορισμούς!!

Αν και από δική μας πληροφόρηση, οι σκέψεις τους είναι για έναν αριθμό γύρω στις 6.000-, ας ελπίσουμε να είναι μεγαλύτερος!!

Η ΠΕΑΔ σε συνάντηση που πραγματοποίησε με το υπουργείο Παιδείας, τα αρμόδια τμήματα και τους συνεργάτες του για το φλέγον ζήτημα των μόνιμων διορισμών :

  • Αναφέρθηκε εκτενώς στα κενά των εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υφίστανται στη δημόσια εκπαίδευση παρά τους σημαντικούς περσινούς διορισμούς.
  • Παρουσίασε συνδυαστικά στοιχεία αφενός για τον σημαντικό αριθμό των οργανικών θέσεων που δεν καλύφθηκαν πέρυσι, αφετέρου για τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν και φέτος τη δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και την αθρόα αποχώρηση των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε πολύ αυξημένα νούμερα συνταξιοδοτήσεων. 
  • Γνωστοποίησε στην υπουργό το μείζον ζήτημα των εκπαιδευτικών με πολύ μεγάλη προϋπηρεσία που παραμένουν ακόμη αναπληρωτές, λόγω των συνεχών αλλαγών του συστήματος μοριοδότησης και εστίασε στις κοινωνικές ανισότητες και τα υπαρκτά προβλήματα που εγείρει αυτό το γεγονός.

Ως εκ τούτου η ΠΕΑΔ αιτήθηκε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών (περσινών και φετινών) με μόνιμους διορισμούς με επίκληση στην αναλογία 1:1 που διέπει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ανάγκη για συνεχή ροή διορισμών σε ετήσια βάση.
  • Περιορισμό του θεσμού του αναπληρωτή με αποκλειστική κάλυψη λειτουργικών κενών.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω είναι πως στόχος του είναι να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κύριο μέλημά του είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών.

Με βάση τα παραπάνω η ΠΕΑΔ καλεί την Υπουργό μας, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις και δεσμεύσεις για τους μόνιμους διορισμούς και να κάνει σαφές το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 

E-wall

Τζάτζος Χρ.

error: Το υλικό προστατεύεται!!