Σχολικές εκδρομές – Χαλάρωση μέτρων σε γήπεδα και εστίαση

Σε ισχύ από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων – Αλλαγές για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα

Μέτρα για την πανδημία: Διασκέδαση και για όρθιους – Με χωρητικότητα 50% τα γήπεδα, ξαναρχίζουν οι σχολικές εκδρομές – «Όχι» στα καρναβάλια

Οι επιστήμονες έδωσαν έγκριση και για σχολικές εκδρομές από την 1η Μαρτίου.

Από το Σάββατο 19 του μηνός η χαλάρωση των μέτρων – Πλεύρης: «Δεκτή η εισήγηση της επιτροπής από την κυβέρνηση» – «Στοπ» από τους εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις – Στο 20% η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..

Τι αλλάζει:

-Επιστροφή των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Δηλαδή αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

-Ξεκινούν εκ νέου οι σχολικές εκδρομές, που είχαν σταματήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια

-Αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα, ενδεχομένως στο 50%

-Ξεκινούν ξανά τα συνέδρια δια ζώσης

-Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

 

Πλεύρης

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε τα εξής:

“Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022″.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!