Ενημέρωση από τον pde/Patreas για την ειδική πρόσκληση

Από τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11/01/2022 (Ζ΄ Φάση, σύμφωνα με την αρίθμηση του ΥΠΑΙΘ), μετά βίας βγαίνουν 300 κενά σε όλες τις βαθμίδες/ειδικότητες/προγράμματα από Μη Αναλήψεις/Παραιτήσεις/Αναβαθμίσεις Αναπληρωτών μετά από αυτή τη φάση πρόσληψης.

Από τις 566+2500 προσλήψεις 3μήνων όμως, το 1/4 δεν ανέλαβε. Μιλάμε για 750-800 άτομα.

Το θέμα είναι ότι έχει γίνει μπάχαλο με όσους 3μηνους ανέλαβαν, καθώς οι περισσότεροι καλύπτουν από την 1η κιόλας μέρα κανονικά κενά, ενώ είναι απορίας άξιο πώς κατάφεραν να προσλάβουν ειδικότητες σε περιοχές που δεν έχουν ούτε κανονικά κενά για να τους καλύψουν!

Και, όπως αποδείχθηκε και με τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων, άμα το κυνηγήσεις το θέμα (όπως ακούγεται ότι θα κάνουν κάποιοι που δεν δήλωσαν τρίμηνα), η δικαιοσύνη κάποια στιγμή (καθυστερημένα βέβαια) θα επιληφθεί (έχει φάει τρελές ήττες στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘ, που βασική πρακτική σε τέτοια θέματα έχει να σε απογοητεύει για να μην κυνηγήσεις νομικά το όποιο θέμα).

Οπότε, πιστώσεις υπάρχουν για προσλήψεις 3μήνων, αλλά είναι πολιτικό θέμα αν θα γίνουν κι άλλες τέτοιες προσλήψεις (γι’ αυτό δεν έχει βγει και η Y.A. κατανομής των τελευταίων 500).

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.