Επιστολή ΠΕ79.01: Η «Εξαφάνιση» της Μουσικής Αγωγής από τα Δημοτικά Σχολεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτές τις μέρες όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει αγωνιωδώς τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την πραγματοποίηση διορισμών στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Οι ανάγκες για τα σχολεία είναι μεγάλες, όπου φαίνεται από τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών. Όμως, τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σταδιακα σε μια κανονικότητα, αφού το Υπουργείο, μετά τους περσινούς διορισμούς, προτίθεται και φέτος να προβεί πάλι σε έναν γενναίο αριθμό διορισμών. 

 

Στην υπ΄αρ. πρωτ.: 55292/Ε2 «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2022-2023», παρατηρήθηκε ότι εξαφανίστηκαν τα οργανικά κενά των ΠΕ79 Μουσικής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κενών που ξεπερνά τους 500, παρά τον διορισμό των 135 συναδέλφων πέρυσι. 

Δημοφιλή!!  Ομάδα Πειραματόζωων Εκπαιδευτικών - Εμείς οι νεοδιόριστοι δεν κάνουμε πίσω

 

Σε επικοινωνία που υπήρξε με αρμόδια τμήματα του Υπουργείου, η απάντηση ήταν ότι τα κενά ήταν Λειτουργικά και όχι Οργανικά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού στην περσινή εγκύκλιο 50923/Ε2/07-05-2021 τα οργανικά κενά του κλάδου εμφανιζονται κανονικά. Επίσης, αυτές τις ημέρες σχεδόν όλες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δημοσιεύσει τα ΟΡΓΑΝΙΚΑ κενά για την τοποθέτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων. 

 

Πώς γίνεται λοιπόν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου να ονομάζουν αυτά τα κενά ως Λειτουργικά και όλες οι Διευθύνσεις ως Οργανικά; 

Κάναμε καταγραφή όλων των οργανικών μας κενών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της περσινής εγκυκλίου μετατάξεων 50923/Ε2/07-05-2021. Αυτά τα κενά ανέρχονται σε 529, χωρίς να προσμετρώνται διευθύνσεις που δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα και χωρίς τις συνταξιοδοτήσεις. 

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

Ωστόσο, ο κ. Κόπτσης σε συνάντησή του με εκπροσώπους συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας ανέφερε ότι οι μόνιμοι διορισμοί θα προκύψουν με βάση τα οργανικά κενά που υπάρχουν δημοσιευμένα στην εγκύκλιο μετατάξεων. 

 

Οπότε, οι εκπαιδευτικοί μουσικής ΠΕ79.01 θα μείνουν εκτός μόνιμων διορισμών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια εκπαίδευση και για το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία. 

 

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας όπως παρέμβει να διορθωθεί αυτή η Αδικία. 

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Προσωπικού, ώστε να καταγραφούν πλήρως τα πραγματικά οργανικά κενά του κλάδου ΠΕ79.01, όπως και για τη δίκαιη κατανομή των διορισμών ανάμεσα στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Κλειστά σχολεία Ζωγράφου: Ταλαιπωρία 500 οικογενειών - Γονείς σε απόγνωση
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [67.54 KB]

Με εκτίμηση, 

Εκπαιδευτικοί ΠΕ79.01

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω