ΥΠΕΣ: Νέο σύστημα αξιολόγησης για δημοσίους υπαλλήλους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το νέο «καθεστώς” αξιολόγησης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

 

Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη νέα αξιολόγηση στο δημόσιο προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

 

Η διαδικασία αυτή θα τελειώσει τέλος Μαιου και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί εντός του Ιουνίου 2022.

 

 

Tι προβλέπει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τα μπόνους

Το νέο «καθεστώς” αξιολόγησης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της βαθμολογίας για τους υπαλλήλους. Βαθμολογία θα μπαίνει πλέον μόνο στους προϊστάμενους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε ο ΥΠΕΣ κ. Βορίδης και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού, κα Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη έρχεται στο δημόσιο:

Δημοφιλή!!  Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα σχολεία

«Τα έως σήμερα συστήματα αξιολογήσεων εφαρμόστηκαν μεν αλλά ήταν αναποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Βορίδης προβάλλοντας μάλιστα ποσοστιαίους δείκτες σύμφωνα με τους οποίους το 97% των υπαλλήλων έχει κρίνει εαυτόν ως άριστο και μόλις το 0,16 % έχουν λάβει κακή βαθμολογία.

«Το επιδιωκόμενο είναι βρούμε τις δεξιότητες του καθένα και όχι να τους τιμωρήσουμε» εξήγησε ενώ μεταξύ των άλλων, θα καθιερωθεί ο θεσμός του συμβούλου, του επόπτη των αξιολογήσεων στα υπουργεία. Όσον δε για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω εξειδίκευση ώστε να καταβληθεί εντός του 2022 καθώς έχει ήδη προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό.

Μεγάλο βάρος δίδεται από το υπουργείο στους υπηρετούντες στο Ταμείο Ανάκαμψης που καλούνται να «τρέξουν» τα προγράμματα ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Δημοφιλή!!  Το Παράδοξο της Ελλάδας: Παιδική Παχυσαρκία και Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα στα Σχολεία - Πρόταση για Επανέναρξη του Προγράμματος «ΕΥΖΗΝ»

 

Συνέντευξη για το «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης, και ανταμοιβής  της δημόσιας διοίκησης»

Βάσει, λοιπόν, του νομοσχεδίου, το οποίο θα παραμείνει αναρτημένο για διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται στις εξής δεξιότητες: ομαδικότητα, ηγετικότητα, επαγγελματισμό και ακεραιότητα, προσανατολισμό στο αποτέλεσμα, οργάνωση και προγραμματισμό, προσανατολισμό στον πολίτη, προσαρμοστικότητα, διαχείριση γνώσης καθώς και επίλυση προβλημάτων και δημιουργικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η αξιολόγηση, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2023, αφορά συνολικά 200.000 δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις κατηγορίες που υπόκεινται σε αξιολόγηση.

Από την άλλη, για την αξιολόγηση των προϊσταμένων η βαθμολόγηση δεν καταργείται. Αντίθετα, η αποτύπωση του επιπέδου δεξιοτήτων βαθμολογείται από 1 έως 5 και λαμβάνεται σε ποσοστό 40% στη συνολική αξιολόγηση. Η επίτευξη των στόχων θα βαθμολογείται με 50% κι ένα 10% θα είναι η αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφιστάμενούς του. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, η αξιολόγηση των υφισταμένων θα γίνεται επώνυμα. «Αλλωστε, με την ανωνυμία δεν χτίζεται κουλτούρα αξιολόγησης».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα λάβουν πρώτοι και πιλοτικά το μπόνους είναι εκείνοι που σχετίζονται με την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης Υπουργείων αλλά και όσοι εργάζονται στις Γενικές Διευθύνσεις οικονομικών υπηρεσιών των υπουργείων καθώς και συγκεκριμένων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω