ΒΟΥΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκπαιδευτικοί μουσικής επιστήμης πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 

Κ. Μάλαμα : Οι εκπαιδευτικοί μουσικής επιστήμης πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης συμπερίληψης των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την αναφορά συνυπογράφουν ο τομεάρχης κι η αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ανοικτής επιστολής 97 εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης προς την Υπουργό Παιδείας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά παρόλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν την Υπουργό Παιδείας να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα και συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς μουσικής επιστήμης στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς την κυρία υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Θέμα : Απαράδεκτος αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μάλαμα Κυριακή, Φίλης Νικόλαος και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά την ανοικτή επιστολή των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01, με την οποία καταγγέλεται ο αποκλεισμός τους από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρόλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα.

Δημοφιλή!!  Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 διαμαρτύρονται για την παραβίαση της αξιοκρατίας και ζητούν δικαίωση

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης και των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2022

Οι αναφέροντες βουλευτές 

Κυριακή Μάλαμα 

Νικόλαος Φίλης

Μερόπη Τζούφη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω