Χαμόγελο του Παιδιού: “Η κυβέρνηση μάς βάζει λουκέτο” – Μιχαηλίδου- Καμία δομή δε θα κλείσει

Τι συμβαίνει με το Χαμόγελο του παιδιού; Γιατί θέλει να το κλείσει η Δόμνα Μιχαηλίδου;
Ενοχλεί το Χαμόγελο του παιδιού; Ναι, καμιά φορά ενοχλεί, γιατί ξεκάθαρα υποκαθιστά το κράτος…. ΟΜΩΣ όταν το κράτος είναι αποδεκατισμένο, χρεοκοπημένο, ανίκανο να προσφέρει βοήθεια και μάλιστα σε τόσο ευάλωτα άτομα όπως είναι τα παιδιά-θύματα βίας, την καταπίνουμε την ενόχληση και βλέπουμε την ουσία.
Είναι μπίζνα το Χαμόγελο του παιδιού; Βγάζει ο Γιαννόπουλος κέρδη εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ανάγκη; Όσο ξέρω όχι. Και δεν είναι αυτός ο λόγος που θα τους βάλουν λουκέτο. Είναι κάτι προδιαγραφές (τύπου βοηθητικός χώρος κουζίνας 20 τμ στα σπίτια του….) που (αυθαίρετα) θεσπίζονται και δεν πληρούνται…
Ναι, δεν είναι και η πλέον συμπαθητική φιγούρα ο ίδιος ο Γιαννόπουλος: βγάζει έναν συντηρητισμό όταν μιλάει και φαίνεται ελεγκτικός. ΑΛΛΑ επειδή για όποιους λόγους μπορεί να δίνει μια τέτοια εικόνα, δεν μπορεί κάποια/ος/ο να παρακάμψει το έργο που επιτελεί μέσω του Χαμόγελου κοντά 30 χρόνια στην Ελλάδα!
Ναι, λειτουργεί υπηρεσίες (όπως η τηλεφωνική γραμμή 1056) που θα έπρεπε να τις λειτουργεί το κράτος. Ναι, συχνά πυκνά πετάγεται και δηλώνει την διαθεσιμότητα του Χαμόγελου για όποιο περιστατικό βίας, κακοποίησης, θυματοποίησης προκύπτει, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αρμόδιες υπηρεσίες που θα τα αναλάμβαναν. Ναι, καμιά φορά (θυμάμαι ένα περιστατικό με ένα παιδί ρομά πριν από καμιά 15αριά χρόνια) διατυπώνει λόγο γεμάτο προκαταλήψεις. Ναι, συμπληρώνει ή/και αναπληρώνει τα κενά του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ είναι μια ιδιωτική ΜΚΟ.
Ε και; Ας φρόντιζε το κράτος να τα κάνει καλύτερα!
ΦΥΣΙΚΑ είμαι υπέρ κάθε νόμιμου (και συνεχούς, αν χρειάζεται) ελέγχου, υπέρ ξεκάθαρων πλαισίων λειτουργίας, αλλά είμαι κατά του κλεισίματος μιας υπηρεσίας απολύτως χρήσιμης και απαραίτητης, μόνο και μόνο επειδή είναι ιδιωτική. Ιδιωτική και δωρεάν!…

Επίθεση εναντίον της υπουργικής απόφασης που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς και ωφελούμενα παιδιά.

 

Σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που ξεπέρασε τις 3 ώρες, το “Χαμόγελο του Παιδιού” έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια -όπως σημείωσαν οι άνθρωποί του- να εισακουστεί από την κυβέρνηση και να προλάβει το κλείσιμο σπιτιών ημερήσιας φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης που υπαγορεύει- σύμφωνα με όσα είπαν- η Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως λέει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, η υπουργική απόφαση έχει ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις καθώς σύμφωνα με άρθρα που εμπεριέχονται, θα κλείσουν από σήμερα κιόλας τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού, μία δράση που βασικό στόχο έχει την αποφυγή ιδρυματοποίησης, ενώ εντός τους έτους θα κλείσουν τα Σπίτια Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλοι χώροι ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα και την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας είναι ανέτοιμος και αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός εξηγεί πως γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των Δημόσιων, των εκκλησιαστικών και των ιδιωτικών δομών. “Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη, καθώς προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές”.

Στην συνέντευξη Τύπου εξέφρασαν τις ισχυρές ενστάσεις τους για την συνταγματικότητα της υπουργικής απόφασης, νομικοί, όπως ο επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλειος Μαρκής ο οποίος είπε πως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι κάποιο δικαστήριο θα εφαρμόσει ρυθμίσεις “αυτού του επιπέδου και της επιπολαιότητας”.

Μαζί του συμφώνησε και ο Μελέτης Μουστάκας, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ η Ξένη Δημητρίου, τέως εισαγγελέας Αρείου Πάγου, υπογράμμισε πως: “Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι από το υπουργείο Εργασίας ξεκινούν δύο νόμοι. Ο 4837/21 του ίδιου υπουργείου τροποποιείται τώρα από την ίδια ηγεσία. Αυτό δείχνει ότι μάλλον την πρώτη φορά δεν σκέφτηκαν καλά τα πράγματα πριν εκδώσουν τον νόμο. Με προβληματίζει πάρα πολύ”.

“Ειδικές σχέσεις της υπουργού με κάποια ιδιωτικά ιδρύματα, στο απυρόβλητο δημόσια και εκκλησιαστικά”

Ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε πως το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εισάγει νέους οικοδομικούς όρους που δεν καλύπτουν 11 κτίρια πρόνοιας και φροντίδας του Οργανισμού, ενώ επιβάλει αυστηρά πρόστιμα, δίνει την δυνατότητα στο υπουργείο να καταργήσει το ΔΣ καθώς και να πραγματοποιήσει συλλήψεις με ποινή από 1 ως 5 έτη φυλάκισης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας για προχειρότητα, έκανε λόγο για εξαιρετικά προβληματική δουλειά του υπουργείου σε διάφορους τομείς, επισημαίνοντας πως στο θέμα των αναδοχών που έχει διαφημιστεί πολλάκις, υπάρχουν επιστροφές παιδιών από ανάδοχες οικογένειες, αποτέλεσμα ελλιπούς έρευνας που είχαν κάνει οι υπηρεσίες, ενώ μίλησε για χρήματα που μοιράζονται από τις περιφέρειες κατά το δοκούν και με περίεργα κριτήρια.

Μάλιστα, τόνισε πως οι προδιαγραφές που απαιτεί η Υπουργική Απόφαση να πληρούνται από το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν γίνονται απαιτητές για τις κρατικές και τις εκκλησιαστικές δομές.

“Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που μπορεί να θέλει να κάνει κακό σε αυτόν τον φορέα”, είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος. “Έρχεται κάποια κυρία, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, να κλείσει ορισμένα ιδιωτικά -γιατί κάποια άλλα έχουν προνομιακές σχέσεις με την υφυπουργό- και να αφήσει στο απυρόβλητο τα δημόσια και εκκλησιαστικά.

Όλο αυτό το διάστημα κάνουμε προτάσεις για να αδειοδοτηθούν τα σπίτια. Θα πρέπει τώρα από την πόρτα να έρθει κάποιος υπεύθυνος της κυρίας υφυπουργού και θα με συλλάβει γιατί τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας δεν έχουν άδεια. Πριν από 2 χρόνια η ίδια μας είπε ότι θα αδειοδοτηθούν τα σπίτια. Η υφυπουργός εμφανίζεται ως η θεά της παιδικής προστασίας. Κι εμείς κινδυνεύουμε πλέον να κλείσουμε συνολικά.

Δεν είναι μόνο τα σπίτια. Είναι οι εξαφανίσεις, τα κέντρα στήριξης που στηρίζουν 17.000 παιδιά με τις οικογένειές τους, το θεραπευτικό κέντρο, τα ασθενοφόρα για τα οποία πρόσφατα βραβευτήκαμε από το ΕΚΑΒ”.

“Έχει δει κάποιος νομικός την υπουργική απόφαση;”

Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλειος Μαρκής, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχει εκδοθεί μια τέτοιας προχειρότητας απόφαση: “Το 2007 μου ανατέθηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συντονίζω ανά την Ελλάδα τον τρόπο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ανηλίκων. Επισκέφθηκα αρκετά από τα σπίτια που λειτουργούσαν τότε για να σχηματίσω άποψη.

Αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας μου ήταν να μεταβληθώ σε ένθερμο οπαδό του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’. Διερωτάται κανείς διαβάζοντας τον νόμο αν οι ρυθμίσεις του έχουν συνταχθεί ή έστω έχουν οποιαδήποτε σχέση με κάποιον νομικό. Θέλω βέβαια να πω ότι τίποτα από αυτά που λέει ο νόμος δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως. Έχω τη στέρεα πεποίθηση ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να υλοποιήσει ρυθμίσεις αυτού του επιπέδου και της επιπολαιότητας.

Ο συντάκτης αυτής της απόφασης -που πέρασε με τρόπο ώστε να μην συζητηθεί σε καμία επιτροπή- αντιμετωπίζει τα θέματα με τρόπο εισπρακτικό. Μάλιστα προβλέπεται ότι τα πρόστιμα θα ενισχύουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Το απολύτως παράλογο όμως είναι η διάταξη που δίνει την αρμοδιότητα στο υπουργείο Εργασίας να αντικαθιστά το ΔΣ και να αναθέτει αρμοδιότητες.

Δηλαδή το κράτος μπορεί να αντικαθιστά ένα Διοικητικό Συμβούλιο ιδιωτικού σωματείου που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και να του καθορίζει και αρμοδιότητες. Και δύναται αυτό να το έχει συντάξει νομικός; Δεν υπάρχει δικαστήριο που μπορεί να δεχτεί την συνταγματικότητα αυτής της ρύθμισης. Καλώ τους ανθρώπους του Χαμόγελου να συνεχίσουν την προσφορά τους που έχει αναγνωριστεί από την κοινωνία και όχι από καρεκλοκένταυρους κάποιου υπουργείου”.

“Αν υπήρχε ειλικρίνεια θα ξεκινούσαν να τα εφαρμόζουν στις δημόσιες δομές”

Από την πλευρά της η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είπε: “Αν για κάτι είμαι περήφανη στη ζωή μου και θα πάρω μαζί μου φεύγοντας από αυτή τη ζωή, είναι το ότι υπηρέτησα ως εισαγγελέας ανηλίκων για τόσα χρόνια όσα κανείς άλλος μέχρι σήμερα. Οι νόμοι αυτοί αφορούν ορισμένη κατηγορία δομών για παιδιά. Δε γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν σε ιδιωτικούς φορείς και τα παιδιά που ζουν σε δημόσιες δομές και εκκλησιαστικά ιδρύματα. Αν κανείς ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του θα έπρεπε να ξεκινάει από τις δημόσιες δομές που είναι στο χέρι του να τις αλλάξει. Και μετά αν θέλει να υποχρεώσει τις ιδιωτικές δομές να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Επειδή γνωρίζω και έχω επισκεφθεί πάρα πολλές δομές στην επικράτεια, έχω να σας πω ότι δεν είμαστε περήφανοι για τις δημόσιες δομές μας. Έστω και κτιριακά. Πολύ περισσότερο δεν είμαστε περήφανοι για το επιστημονικό έργο που γίνεται σε αυτές. Όχι γιατί δεν έχουμε στη χώρα φωτισμένους επιστήμονες. Αλλά γιατί δεν υπάρχουν επιστήμονες σε αυτές τις δομές. Δεν είναι καν στελεχωμένες”.

“Θα αναλάβει το κράτος τα έξοδα;”

Ισχυρές ενστάσεις εξέφρασε και ο πολιτικός μηχανικός, Ανδρέας Γραμματικός ο οποίος τόνισε πως αυτά που απαιτούνται να γίνουν είναι ανέφικτα:

“Το πιο σημαντικό στα κτιριολογικά είναι το σημείο που λέει ότι οι υφιστάμενες μονάδες πρέπει να προσαρμοστούν στην υπουργική απόφαση σε διάστημα ενός έτους. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αν βάλουμε κάτω όλες τις υπάρχουσες μονάδες του Χαμόγελου του Παιδιού, οι 11 μονάδες θα κλείσουν όλες ή αν καταφέρουν να προσαρμοστούν σίγουρα δεν μπορούν μέσα σε ένα χρόνο. Αν κάποιος θέλει να τις φτιάξει σύμφωνα με την διάταξη, με τι πόρους θα το κάνει; Ξέρουν όλοι πως το ‘Χαμόγελο’ λειτουργεί με χορηγίες. Κάθε φορά που κάνει κάτι το κάνει με αγώνα να μαζέψει χρήματα. Θα αναλάβει το κράτος τα έξοδα τώρα; Και να τα αναλάμβανε, ένας χρόνος δεν φτάνει.

Έχει αναλογιστεί κανείς από τους συντάκτες της απόφασης πόσα τετραγωνικά χρειάζονται για να γίνουν αυτά που υπαγορεύονται; Η ΚΥΑ έπρεπε να λέει -όπως είπαν οι νομικοί- ότι τα κτίρια που μετά από ελέγχους έχουν αδειοδοτηθεί, θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν”.

Στη συνέντευξη Τύπου, ήταν παρόντα και παιδιά που ζουν ή μεγάλωσαν στα σπίτια του “Χαμόγελου του Παιδιού”. “Η λέξη ιδρυματοποίηση και ίδρυμα μας προσβάλει σαν οντότητες. Η λέξη δεν ταιριάζει στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Μας προσβάλει. Η κυρία υφυπουργός θα έπρεπε να μελετήσει τα σπίτια του Χαμόγελου. Είναι ένα case study και θα έπρεπε να μάθει πως λειτουργούν. Νας μας ρωτήσει για τη βιωμένη εμπειρία. Δεν μας ρώτησε καν”, είπε η ενήλικη πλέον Ανδριάννα Θεοχάρη, ένα από τα 1.037 παιδιά που μεγάλωσαν στα σπίτια του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, θα ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μόλις εκείνος επιστρέψει από τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να τον συναντήσει.

H συνέντευξη Τύπου του Χαμόγελου του Παιδιού

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν κλείνει καμία δομή παιδικής προστασίας

 

Οι δυο κύριοι σκοποί που επιδιώκει η  υπουργική απόφαση για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου – Η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι για όλες τις δομές προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους

«Καμία δομή παιδικής προστασίας δεν κλείνει, καμία όμως δεν θα μείνει χωρίς κανόνες», δήλωσε χθες Τρίτη η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς παιδικής προστασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σημασία θέσπισης κοινού ρυθμιστικού πλαισίου για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου (ΜοΠΠ), που ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, η υπουργική απόφαση επιδιώκει δύο κύριους σκοπούς: πρώτον, τη ρύθμιση της λειτουργίας, της στελέχωσης, των κτιριακών προδιαγραφών, του ελέγχου και των εν συνόλω παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε η φροντίδα των παιδιών εντός δομών να είναι η βέλτιστη δυνατή· και δεύτερον, η λειτουργία των δομών να είναι προσανατολισμένη στον σκοπό της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για κάθε παιδί.

Ακόμη, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το τελικό περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης που ορίζει τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των ΜοΠΠ από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαμορφώθηκε μετά τη δημόσια διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν οι φορείς παιδικής προστασίας.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όλες οι απόψεις που κατατέθηκαν αξιολογήθηκαν και πολλές από αυτές υιοθετήθηκαν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών, η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στα παιδιά, η σωστή στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φροντιστές, κ.ά.) και η ταχύτερη δυνατή αποϊδρυματοποίηση όλων των παιδιών.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε ότι για όλες τις δομές προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους, ώστε να καταφέρουν να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις λειτουργίας που ορίζονται και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα στηρίξει κάθε προσπάθειά τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου Πιστοποιημένων Φορέων Παρόχων Υπηρεσιών στα Άτομα με Αναπηρία Γιώργος Παπαδάκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής.

Η Ειδική Παιδικής Προστασίας στο γραφείο της Unicef στην Ελλάδα Μαριέλλα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι για την Unicef, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι σημαντικό βήμα και δικλείδα ασφάλειας για την προστασία των παιδιών τα οποία παραμένουν στην ιδρυματική φροντίδα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας. «Ο στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριέλλα Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Μοσχολιός χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη θέσπιση ενιαίου πλαισίου προδιαγραφών για τις ΜοΠΠ που λειτουργούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση όχι μόνο στα παιδιά με αναπηρία, αλλά και σε όλα τα παιδιά που διαβιούν σε αυτά τα ιδρύματα». Ο κ. Μοσχολιός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμπεριληπτική αντιμετώπιση, εξηγώντας ότι τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου πρέπει να διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo