Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί ζητούν την σύσταση και πλήρωση όλων των πραγματικών οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μερα25Όπως μας ενημερώνει η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Π.Α.Ε.Ν., η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που εξυπηρετούν τα σχολεία όλης της επικράτειας, γιγαντώνεται ενόψει των διορισμών για το ερχόμενο σχολικό έτος 2022-2023.

Εχει διαρρεύσει ότι θα γίνουν περί τους 700 διορισμούς στον κλάδο Νηπιαγωγών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές οργανικές ανάγκες. Σημειώστε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά σε 10500 διορισμούς εγκρίθηκαν 1500 διορισμοί νηπιαγωγών χωρίς να συσταθεί ούτε μια οργανική θέση.

Η ΠΕΑΝ αναφέρει ότι τα υπάρχοντα οργανικά κενά οφείλονται σε συνταξιοδοτήσεις , σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σε μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, τα 1100 κενά που προέρχονται από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, τεχνηέντως μένουν στην αφάνεια, δεν ανακοινώνονται ως οργανικά κενά και επομένως δεν καλύπτονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Κρίνουμε ότι τα οργανικά κενά πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και για αυτό απαιτείται η σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων σε όλη τη χώρα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω,

 

Δημοφιλή!!  Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2024-2025

Ερωτάται η υπουργός:

 Γιατί αποσιωπάτε τα πραγματικά οργανικά κενά των Νηπιαγωγών;

 Γιατί επιλέγετε την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές νηπιαγωγούς, προκαλώντας έτσι λειτουργικές και παιδαγωγικές στρεβλώσεις στην ευαίσθητη βαθμίδα της προσχολικής εκπαίδευσης;

 Πότε και με ποιο τρόπο προτίθεστε να εξυγιάνετε την προσχολική εκπαίδευση;

 

Η ερωτώσα βουλεύτρια

Μαρία Απατζίδη

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω