unnamed

Επίδειξη αναλγησίας από τη Α/βάθμια Δ/νση Ανατολικής Αττικής!- Απέρριψαν ολες τις αιτήσεις μετάθεσης εντός Πυσπε!

Σύλλογος εκπαιδευτικών Κώστας Σωτηρίου

 

Αναλγησία και εχθρότητα διαρκείας από τη Δ/ΝΣΗ Ανατολικής Αττικής προς τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής!❌ Καταργούν κυριολεκτικά το δικαίωμα βελτίωσης θέσης 📢 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ  12/5 στις 13.30  ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Υλοποιούν σχέδιο του το Υπουργείο, ώστε να καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και  να ελαχιστοποιήσουν τις προσλήψεις Ειδικής Αγωγής!

 

Μετά το φιάσκο του καλοκαιριού κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, ήταν οι μόνοι από τους εκατοντάδες εργαζόμενους της διεύθυνσης, στους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, η άνιση, άδικη και μεροληπτική αντιμετώπισή τους συνεχίζεται.

Με έκπληξη οι συνάδελφοι που αιτήθηκαν βελτίωση θέσης, έχοντας όλοι υπηρετήσει την οργανική τους θέση ανακάλυψαν σήμερα 11/5 ότι δεν έγινε δεκτή ΚΑΜΙΑ αίτηση παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες οργανικά κενά σχεδόν σε κάθε περιοχή! Για την Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Ανατολικής Αττικής λοιπόν οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής είναι οι μόνοι συνάδελφοι χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα στις υπηρεσιακές μεταβολές. Είναι προφανές πως με αυτή τη στοχοποίηση, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις ζωές των συναδέλφων και φυσικά καταργείται οποιαδήποτε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή που ΔΕΝ υπάρχει ΠΥΣΠΕ, αλλά απλώς μια καρικατούρα ΠΥΣΠΕ στη θέση του, με δοτούς-υποτιθέμενους αιρετούς και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται εν κρυπτώ βλέπουμε να καταργούνται προκλητικά, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η βελτίωση θέσης επιλέγει να ερμηνεύει κατά το δοκούν συγκεκριμένες διατάξεις της νομοθεσίας, έτσι ώστε να καλύπτει όπως-όπως τα κενά των ειδικών σχολείων με το όποιο προσωπικό διαθέτει, στερώντας του το δικαίωμα στην βελτίωση και να αφήνει κενά τα τμήματα ένταξης.

Στη συνέχεια έρχεται το Υπουργείο και με μία αδιανόητη, αντιεπιστημονική και βάρβαρη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες νοοτροπία, αφήνει ακάλυπτα τα κενά των τμημάτων ένταξης 2 χρόνια τώρα ενώ εκκρεμούν όλα τα αιτήματα σχ. Μονάδων  ίδρυσης νέων ΤΕ. Το έργο αυτό είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τα εκατοντάδες κενά τμημάτων ένταξης να είναι αόρατα για τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια καταργούν κάθε δικαίωμα στους μόνιμους συναδέλφους, απαξιώνουν τα τμήματα ένταξης και στρώνουν το δρόμο για περικοπές των προσλήψεων αναπληρωτών ειδικής αγωγής, μέσα από μια κατηγοριοποίηση των κενών ειδικής αγωγής σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά.

Μπροστά στο πρωτοφανές λοιπόν περιστατικό για την εκπαίδευση της απόρριψης του 100% των αιτήσεων βελτίωσης θέσης, ενώ υπάρχουν δεκάδες κενά παντού δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ πρόκειται να το ανεχτούμε!

Δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα πιο βασικά δικαιώματα των συναδέλφων, να τορπιλίζουν τις ζωές τους και συγχρόνως να υποσκάπτουν την λειτουργία ενός τόσο ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Ανατολική Αττική των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν να καταθέσουν άμεσα ΕΝΣΤΑΣΗ ακόμη και σήμερα.

Απαιτούμε από τη διεύθυνση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα βελτίωσης, έστω και μετά τις ενστάσεις, από τη στιγμή του τα οργανικά κενά είναι δεκαπλάσια από τις αιτήσεις.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τους φραγμούς στις υπηρεσιακές μεταβολές με όποιον τρόπο και αν αυτοί επιχειρούνται. Οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν επιβαρύνουν ποτέ τη λειτουργία της υπηρεσίας από τη στιγμή που πάντα γίνονται στη βάση πραγματικών κενών, ενώ είναι θεμελιώδες εργασιακό δικαίωμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ 12/5 ΣΤΙΣ 13.30 σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη  Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούμε και τους άλλους ΣΕΠΕ της Αν. Αττικής να συμβάλουν στο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συνδέλφισσών/ων.

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap