Μεγάλο θέμα έχει προκύψει καθώς πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κυρίου πίνακα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Μέχρι και την προηγούμενη αίτηση οι κοινωνικοί λειτουργοί, απόφοιτοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εργάζονταν στον κύριο πίνακα ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου είναι υποχρεωμένοι πλέον να καταθέσουν παιδαγωγική επάρκεια και δεν προτάσσονται σε αυτόν.

 

Ο τρόπος που αποκτάται η παιδαγωγική επάρκεια γίνεται μέσω του ΑΣΠΑΙΤΕ όπου η επιλογή γίνεται με κλήρωση και είναι περιορισμένος ο αριθμός των εισαχθέντων.

 

Γίνεται επομένως αντιληπτό πως μέσα σε δύο χρόνια είναι αδύνατον να αποκτήσουν όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί παιδαγωγική επάρκεια καθώς είναι μεγάλο το πλήθος των αιτούντων και υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης για πάνω από μια δεκαετία.

 

Δημοφιλή!!  ΣΕΠΕ Κέρκυρας για τα Κενά σε τμήματα ένταξης νηπιαγωγείων Κέρκυρας: Αδιαφορία και αναλγησία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιπλέον ένα άλλο ζήτημα που συζητιέται στον κύκλο των ΕΕΠ είναι πως ενώ στο καθηκοντολόγιο τους τονίζεται ότι ασκούν υποστηρικτικό έργο και όχι διδακτικό, για ποιο λόγο να τους ζητείται παιδαγωγική επάρκεια.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω