Μεγάλο θέμα έχει προκύψει καθώς πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κυρίου πίνακα.

 Μέχρι και την προηγούμενη αίτηση οι κοινωνικοί λειτουργοί, απόφοιτοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εργάζονταν στον κύριο πίνακα ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου είναι υποχρεωμένοι πλέον να καταθέσουν παιδαγωγική επάρκεια και δεν προτάσσονται σε αυτόν.

 

Ο τρόπος που αποκτάται η παιδαγωγική επάρκεια γίνεται μέσω του ΑΣΠΑΙΤΕ όπου η επιλογή γίνεται με κλήρωση και είναι περιορισμένος ο αριθμός των εισαχθέντων.

 

Γίνεται επομένως αντιληπτό πως μέσα σε δύο χρόνια είναι αδύνατον να αποκτήσουν όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί παιδαγωγική επάρκεια καθώς είναι μεγάλο το πλήθος των αιτούντων και υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης για πάνω από μια δεκαετία.

 

Επιπλέον ένα άλλο ζήτημα που συζητιέται στον κύκλο των ΕΕΠ είναι πως ενώ στο καθηκοντολόγιο τους τονίζεται ότι ασκούν υποστηρικτικό έργο και όχι διδακτικό, για ποιο λόγο να τους ζητείται παιδαγωγική επάρκεια.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo