ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργιακή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ την Κυριακή 1η Μάη στις 10.30 πμ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με το μπλοκ του Συλλόγου μας ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 9.30 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

 Όλοι στην  απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στα Προπύλαια στις 9.30 π.μ.

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

             

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης . Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

 Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμό τους!

 Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται στο φόντο του άδικου πολέμου στην Ουκρανία.  Βλέπουμε καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε  χιλιόμετρα για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους.  Παρακολουθούμε εδώ και 2 μήνες την εξέλιξη ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας ανάμεσα σε δύο λαούς, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, να χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς και όχι με την πλευρά των καπιταλιστών. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν μπλέξει την Ελλάδα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς , την έχουν μετατρέψει σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και  τη μετατρέπουν σε στόχο. Η εργατική τάξη δε διαλέγει ληστή, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.    Ζητάμε την άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο.

Δημοφιλή!!  Μαθητής συνελήφθη με σουγιά και κάνναβη σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα - Τρεις συλλήψεις

Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας

Την ίδια στιγμή  οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ έρχονται να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης που καλπάζουν, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 4 δις (φέτος 9 δις μαζί με τα rafal!), τη στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί!

Όλες οι κυβερνήσεις  ισχυρίζονται πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δε γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Στόχος μας να ζήσουμε σήμερα με αξιοπρεπείς μισθούς εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ως εργαζόμενοι με τα ψίχουλα που χωρίς ντροπή τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.  Άλλωστε, όσον αφορά εμάς τους εκπαιδευτικούς ο μισθός συνεχίζει να παραμένει καθηλωμένος από το 2008, ενώ περίπου το 30% του κλάδου δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμη και με 3μηνες συμβάσεις.

Δημοφιλή!!  Μπούλινγκ / Ξυλοδαρμός μαθητή ΑμΕΑ από εξωσχολικό μαθητή: Συνελήφθη ο δράστης

Στην ίδια κατεύθυνση προχωρούν και οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν ενιαίο στόχο ΕΕ, ΟΟΣΑ, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προωθούμενη αντιδραστική αξιολόγηση, οι εξετάσεις PISA, η Τράπεζα Θεμάτων, οι συνεχείς συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, η αδιοριστία και η «μόνιμη» ανασφάλεια των «προσωρινών» επί χρόνια αναπληρωτών, που είναι πια το 30% του Κλάδου, η υποχρηματοδότηση, τα σχολικά κτήρια υπό κατάρρευση, το αντιδραστικό περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων, που αναπαράγουν την ημιμάθεια και την αντιεπιστημονική σκέψη, συνθέτουν το τοπίο στην Παιδεία σήμερα. Ο στόχος παραμένει σταθερά ο ίδιος, οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, θέλουν τον εκπαιδευτικό σκυφτό που με την σειρά του θα διαμορφώσει τον σκυφτό και φτηνό εργάτη που έχουν σήμερα ανάγκη οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

Η πείρα που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι, οι αγώνες που αναπτύσσονται στον κλάδο μας αλλά και σε πολλούς κλάδους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους δείχνουν τον δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι νόμοι αντεργατικοί όπως αυτός του Χατζηδάκη, που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και είναι επιλογή του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του, να μείνει στα χαρτιά. Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους γονείς των μαθητών μας να μην επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων, για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

Δημοφιλή!!  Σάλος στη Νίσυρο: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων - Ο πατέρας που κατήγγειλε το περιστατικό απειλείται με απέλαση!

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ο Σύλλογός μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  καλεί τους εκπαιδευτικούς μαζί με τους άλλους εργαζόμενους   να δώσουμε μαζικό παρόν  στην Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. γιατί τώρα  είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου    μισθού.
  • Μαζικούς  διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

 

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω