Αύξηση κατώτατου μισθού: Το απόγευμα νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το τελικό ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Από την 1η Μαΐου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα, από τα 663 στα 713 ευρώ, κάτι που ισοδυναμεί με συνολική αύξηση 9,7% σε σχέση με το 2021

 


Διάγγελμα θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα, στις 19:00 η ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Στόχος της συνάντησης είναι να «κλειδώσει» η τελική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινωθεί μία νέα γενναία αύξηση, η οποία θα ισχύει από την 1η Μαΐου 2022.

Δημοφιλή!!  Θάνατος καρκινοπαθούς: Η λειτουργία του ΕΣΥ οδηγεί χρόνια πάσχοντες στον θάνατο

Οι ενδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνονται εν μέρει από κυβερνητικές πηγές για την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι η κυβερνητική εισήγηση να κινηθεί μεταξύ 6% και 7%, πέραν του 2% που δόθηκε κατά την 1η.1.2022. Το ύψος της αύξησης των μισθών -το οποίο αναμένεται να ξεπερνά τον πληθωρισμό- σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελούν το σκέλος των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στο μεταξύ οι φορείς εργοδοτών και εργαζομένων έχουν θέσεις που απέχουν και μάλιστα σημαντικά μεταξύ τους, αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού. Σε αυξήσεις 3% ή 4%, κατ’ ανώτατο όριο, φαίνεται να επιμένουν οι ισχυρές εργοδοτικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, ενώ οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις του εργατικού κόστους στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Δημοφιλή!!  Αγωνία για το μέλλον των παιδικών σταθμών στο Δήμο Θερμαϊκού / Κίνδυνος να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επιμένει στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από τα 663 ευρώ -γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 13%- δηλαδή η «διαφορά» μεταξύ των δύο πλευρών αγγίζει το 10%.

Η Τράπεζα της Ελλάδος διατυπώνει την πλέον συγκρατημένη πρόταση με επιπλέον αυξήσεις από 2,7% έως 3,4%, επικαλούμενη την «αυξημένη αβεβαιότητα λόγω των διεθνών τιμών της ενέργειας, την αύξηση του πληθωρισμού και την πολεμική κρίση στην Ουκρανία».

πηγή

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω