Πως θα γίνουν οι Προσλήψεις αναπληρωτών?? Τα μέχρι στιγμής δεδομένα!!

Επειδή λαμβάνουμε παρά πολλά μηνύματα από τους συναδέλφους που δικαιολογημένα έχουν άγχος μετα από 3 χρόνια ανεργίας για το αν προλαβαίνουν να βγούν προσωρινοί πίνακες μέχρι μέσα Αυγούστου και να γίνουν προσλήψεις από αυτούς για τη νεα σχολική χρονιά.

 

Με την αλλαγή που έγινε και η κατάθεση των εκπαιδευτικών προσόντων γίνεται διαδικτυακά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, αυτό σημαίνει αυτόματα και μείωση της πίεσης του προσωπικού των διευθύνσεων. Δεν θα υπάρχει πια η ουρά και η χαρτουρα που επικρατούσε στις προηγούμενες προκηρύξεις

 

Βέβαια, η δουλειά κάθε διεύθυνσης μετά είναι να επεξεργαστεί και να ελέγξει ένα μεγάλο όγκο προσόντων ως προς το αν αυτά στοιχειοθετούν κατάταξη του υποψηφίου σε πίνακα ΕΑΕ.

 

Οι διευθύνσεις και το ΑΣΕΠ δεν ελέγχουν την γνησιότητα των προσόντων, σε αυτό το στάδιο, αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση μόνιμου διορισμού.

 

Εμείς πιστεύουμε και εκτιμούμε ότι είναι στο χέρι του ΥΠΑΙΘ (διευθύνσεις) και του ΑΣΕΠ, αν και αναγνωρίζουμε ότι είναι ενας τεράστιος όγκος αιτήσεων που θα πρέπει να επεξεργαστούν ώστε να βγούν οι προσωρινοί πίνακες.

 

Οι ενστάσεις ακολουθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, για τους οριστικούς και εκεί θα υπάρχει φυσιολογικά καθυστέρηση.

 

Στο δια ταύτα στη ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, για το εάν θα προλάβουν να βγάλουν προσωρινούς πίνακες μέχρι τον Αύγουστο.. πιστεύουμε πως για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με επιπλέον προσωπικό και να διευκολυνθούν γενικότερα όλες οι διαδικασίες με κάθε τρόπο για αυτόν το σκοπό. Διαφορετικά η προκήρυξη θα σέρνεται για μήνες.

 

Είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει και ο χρόνος λίγος, αλλά αν θέλουν γίνεται…

 

Υ.γ Οι διευθύνσεις θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν έναν δειγματοληπτικό έλεγχο για την γνησιότητα των προσόντων που τους έχουν κατατεθεί.

 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Ειδική Αγωγή μέσω ΑΣΕΠ: Οδηγοί – Εγχειρίδια για τις Αιτήσεις και τα Δικαιολογητικά

 

Προσλήψεις Αναπληρωτων: Η υποβολή δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών δύναται να διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο

 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικαιολογητικών
Τροποποίηση της υπό στοιχεία 37693/Ε1/ 08-03-2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13)» (Β’ 864).
Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 37693/Ε1/8-3-2019 (Β’ 864) κοινή υπουργική απόφαση ως εξής: 1. Στο άρθρο 1, ύστερα από την παρ. 4, προστίθεται παρ. 4Α ως εξής: «4Α. Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των υποψήφιων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., δύναται να διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, εφόσον ορίζεται σχετικώς από την οικεία Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ παίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατόπιν έκδοσης της πρόσκλησης της παρ. 1.
Στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα επιλεγούν από τους υποψηφίους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 2, ελέγχουν τα δικαιολογητικά και καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ..».
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo