Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μεταπτυχιακών από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ-METROPOLITAN COLLEGE

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στους νέους πίνακες ΕΑΕ θα έχουμε και “εκπαιδευτικούς” που θα έχουν πτυχία από κολλέγια, ήδη έχουν ξεκινήσει πρακτική στα σχολεία!!

Ισχύει από 04 Απριλίου 2022

Από τη μια έχουμε συγχώνευση άσχετων τμημάτων, Παιδαγωγικού Δημοτικής, Νηπιαγωγών και Γυμναστών και από την άλλη, δάσκαλοι από τα ΙΕΚ

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, μετά τη νέα απόφαση της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως να ανοίξει την κερκόπορτα εξίσωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Κολλεγίων με εκείνα των αποφοίτων δημοσίων πανεπιστημίων και στην Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύει το tvxs, δικαίωμα διορισμού στην Ειδική Εκπαίδευση θα έχουν από εδώ και στο εξής οι απόφοιτοι μεταπτυχιακού προγράμματος  στην Ειδική Αγωγή από το AKMH – METROPOLITAN COLLEGE.

Δημοφιλή!!  Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2024-2025

 

«Μέχρι τώρα, οι συνάφειες αυτές αφορούσαν άλλους κλάδους όπως οι μηχανικοί. Τώρα η υπουργός ανοίγει την κερκόπορτα και στην Εκπαίδευση, διευκολύνοντας το κάθε κολέγιο που θέλει να αυξήσει την πελατεία του προσφέροντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα εργασίας στα σχολεία» λέει ο Ν. Κορδής προσθέτοντας πως «Το επόμενο βήμα θα είναι να προσλαμβάνονται φιλόλογοι και μαθηματικοί από τα κολέγια!»

Ο κ. Κορδής επαναλαμβάνει πως είναι casus belli για τους εκπαιδευτικούς η ισοτιμία μεταξύ Κολεγίων και ΑΕΙ γιατί παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

«Πριν λίγες μέρες κάναμε διαμαρτυρία γιατί πάει να συγχωνεύσει στο ίδιο τμήμα νηπιαγωγούς, δασκάλους και γυμναστές. Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα καθώς αυτό έχει ως στόχο να κάνει ο δάσκαλος τα πάντα.

Δημοφιλή!!  Ιστορικές Στιγμές: Τσουνάμι προκήρυξης Απεργίας/Αποχής από τα σωματεία - Δεκάδες σύλλογοι και ΕΛΜΕ παίρνουν αγωνιστική απόφαση

Τώρα το υπουργείο κάνει σαφές ότι υπάρχουν μαθητές και σπουδαστές δύο ταχυτήτων. Εκείνοι που περνούν τη βάσανο της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για να μπουν στα ελληνικά πανεπιστήμια μέσω πανελληνίων και οι άλλοι που απλώς έχουν τα χρήματα να μπουν στο κολέγιο και να έχουν μετά ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους».

362316g thumbnail E-WALL

ΠΗΓΗ

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω