ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ – Διαμαρτυρία Συνδικάτων – Φορέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

 

“Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ- ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ” (Δελτίο τύπου από τη συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία)

        Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πλήθος κόσμου βρεθήκαμε  την Τρίτη  12/4 στην πλατεία Σημηριώτη, στη Ν. Ιωνία, στη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, στην οποία καλούσαν πάνω από δέκα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Όλοι οι ομιλητές  – εκπρόσωποι των σωματείων υπογράμμισαν την δυσκολία των εργαζομένων, του λαού να βγάλει το μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, τις εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα κ.α.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση επισημάναμε  την αποφασιστικότητα των φορέων να ορθώσουν τον κοινό τους αγώνα διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, για να μη φορτωθεί ο λαός τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να μην μείνει κανείς μόνος στην αντιλαϊκή επίθεση.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων  με τη Δήμαρχο Ν.Ιωνίας , η οποία  της έθεσε το συνολικό πλαίσιο για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των εργατικών -λαϊκών οικογενειών αλλά και σε κάποια πιο συγκεκριμένα τα οποία  αφορούν τη μερική ευθύνη της Δημοτικής αρχής. Αυτά είναι η μείωση των Δημοτικών τελών κατά 30%,η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, να δρομολογηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα που δεν υπάρχουν  με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς, να υπάρχει έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, και τέλος ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στην Ν. Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί» .Από την πλευρά της Δημάρχου δεν εισπράξαμε ουδεμία δέσμευση για τα παραπάνω(!!!!)

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και  ταυτόχρονα μοιράστηκε πλατιά στους κατοίκους, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων το κάλεσμα και το πλαίσιο διεκδικήσεων των μαζικών φορέων.

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα οργανώσαμε την πάλη μας για τη μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης έτσι και τώρα  θα σταθούμε δίπλα σε κάθε οικογένεια με την οργάνωση μας, την αλληλεγγύη μας με την κοινή μας  δράση μας για την προστασία του εισοδήματος.

Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία της 6ης Απριλίου που έστειλαν μήνυμα αγώνα και μάχης  άφησε γερή παρακαταθήκη και διέψευσε όσους λέγανε ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης την Πέμπτη 14/4   11.30 π.μ.

Επιπλέον ο Σύλλογος μας κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην καλλιτεχνική μαθητική εκδήλωση το Σάββατο 16/4  στις 12.00 στην πλατεία  Σημηριώτη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, χωρίς να χαθεί ούτε μέρα με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων μας  με τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς  και δεν αφήνουμε ούτε ώρα χωρίς να οργανώνουμε την αντίδρασή μας απέναντι στο έγκλημα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας .

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

 

 

Διαμαρτυρία Συνδικάτων – Φορέων – Επιτροπών Αγώνα στις 14 Απριλίου στο υπ. Ανάπτυξης (πλ. Κάνιγγος) για την ακρίβεια!

Συνάδελφοι, τέρμα στην κοροϊδία!

Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση έφερε “συμπληρωματικό προϋπολογισμό” στη Βουλή, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Πρόκειται για αίσχος! Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ στη βενζίνη τον μήνα και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν!

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου. Που να μπορεί να κάνει “περικοπές” σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός μας, η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και φέτος πολύ περισσότερα για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Υπάρχουν όμως επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, στις Διεθνείς Μεταφορές, στο Εμπόριο και αλλού που θησαυρίζουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους “αναπτυξιακούς” νόμους. Που τρίβουν τα χέρια τους και γυαλίζουν τα σεντούκια τους για τις νέες “ευκαιρίες” για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για να πληρώσουμε εμείς τους πολεμικούς λογαριασμούς.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη άφησε γερή παρακαταθήκη και διέψευσε όσους λέγανε ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα για την Πρωτομαγιά και δεν αφήνουν ούτε ώρα χωρίς να οργανώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στο έγκλημα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Δε θα επιτρέψουμε να υπάρχει καμία και λαϊκή οικογένεια χωρίς τροφή, ρεύμα και νερό. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον υποφέρει και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.
  • Επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, αναπληρωτές, φοιτητές, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος. Έκτακτη χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών για τη λειτουργία των σχολείων!
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν μάθημα τις ώρες αυτές να συμμετέχουν στην Κινητοποίηση!

 Μας αφορά, ο μισθός μας εξανεμίζεται πολύ πριν το τέλος του μήνα στην ηλεκτρική ενέργεια, στα καύσιμα και στα τρόφιμα!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo