Τα προσφυγόπουλα διακόπτουν ξαφνικά τη φοίτηση τους, λόγω του τερματισμού του προγράμματος “επιδότησης” κατοικίας

Πρόσφατα συνάδελφοι στην Αττική, αναζήτησαν μαθητές τους από τη Συρία και άλλες περιοχές οι οποίοι διέκοψαν ξαφνικά τη φοίτησή τους.

 

Διαπίστωσαν ότι παρόλο που στις οικογένειές τους είχε παραχωρηθεί σπίτι με το πρόγραμμα “Εστία” και είχαν ενταχθεί ομαλά στο σχολικό πλαίσιο των περιοχών των νέων σπιτιών τους, πλέον το Υ.Μ.Α. σταματάει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ με αποτέλεσμα να ξεσπιτώνεται ο προσφυγικός πληθυσμός από τον αστικό ιστό και από τα σχολεία!

 

Οι μετακινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, και τελικός προορισμός θα είναι νέα “camps”-στρατόπεδα που έχουν κατασκευαστεί. Ανάλογες περιπτώσεις έχουμε και στη Θεσσ/νικη όπου ο δήμος έχει ήδη κατεβάσει ψήφισμα: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/338763_psifisma-apo-ton-dimo-thessalonikis-gia-synehisi-toy-programmatos-estia

 

Είναι προφανές ότι η απομάκρυνση μικρών μαθητών από το σχολικό πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκαν με τόσο κόπο και μετά από τα τόσα δεινά πέρασε η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει σε αυτά τα παιδιά. Πόσο μάλλον όταν εξορίζονται από την κοινωνία και οδεύουν προς “συγκεντρωτικές” δομές. Οι εκπαιδευτικοί τους πάντως ζητούν τους μαθητές τους πίσω!

 

ΠΗΓΗ

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo