Επιδότηση ρεύματος: Τα ποσά για τον Απρίλιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τα ποσά για την επιδότηση ρεύματος για τον μήνα του Απρίλη. Δείτε αναλυτικά.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ που αφορά την επιδότηση ρεύματος για τον μήνα του Απριλίου. Πόσο θα είναι το ύψος της επιδότηση που θα δοθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Το ύψος των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος τον Απρίλιο θα διαμορφωθεί ως εξής:

Οικιακά Τιμολόγια

  • Η επιδότηση αφορά στις κύριες κατοικίες (περίπου 4,2 εκατ. παροχές) σύμφωνα με τις δηλώσεις εισοδήματος φορολογικού έτους 2020
  • Η επιδότηση χορηγείται σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)
  • Για καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται σε:
    Για τις πρώτες 150 kWh του μήνα στο ποσό των 270 ευρώ/MWh.
    Για κατανάλωση από 151 έως 300 kWh του μήνα στο ποσό των 210 ευρώ/MWh
  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται κατά 80% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, από 40 ευρώ σε 72 ευρώ
  • Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 290 ευρώ/MWh για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης του μήνα. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο.

Μη Οικιακά Τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις)

  • Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια, η μοναδιαία επιδότηση διπλασιάζεται τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και διαμορφώνεται σε 130 ευρώ/MWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.
  • Για επαγγελματικούς καταναλωτές (επαγγελματική, βιομηχανική, αγροτική χρήση) με παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, επιδοτείται το σύνολο της κατανάλωσης επιπρόσθετα με 100 ευρώ/MWh. Συνεπώς, η συνολική μοναδιαία επιδότηση των κατηγοριών αυτών ανέρχεται σε 230 ευρώ/MWh. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται κατά 80.000, σε 1.240.000, δεδομένου ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση των 100 ευρώ/MWh μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 25 kVA.
  • Ειδικά για την περίπτωση των αρτοποιείων, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να λάβουν από τους πελάτες τους στοιχεία για την επιβεβαίωση των δικαιούχων (βεβαίωση σχετικών ΚΑΔ, ΑΦΜ, κλπ).
  • Το μέτρο επιδότησης του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για επαγγελματικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία, θα ισχύσει αναδρομικά για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2022.
Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πρώτη απόφαση

Συγκεκριμένα με την απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/32752/1241/2022 τροποποιείται η ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/2022 «Χορήγηση επιδότησης, από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών καταναλωτών και καταναλωτών ειδικών τιμολογίων, των οποίων οι παροχές συνδέονται στην χαμηλή τάση» ως εξής:

Στο άρθρο 3 «Ύψος Επιδότησης-Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης»

1. Η παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του έτους 2022.».

2. Στην παρ. 2 προστίθεται πέμπτο εδάφιο ως εξής:

«Για τον μήνα Απρίλιο του έτους 2022, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των διακοσίων δέκα (210) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας»

3. Το τρίτο και τέταρτο εδάφιο της παρ. 3 αντικαθίστανται ως εξής:

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

«Για τον μήνα Ιανουάριο, η μοναδιαία επιδότηση του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατό ογδόντα (180) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh), για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εκατό εβδομήντα (170) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) και για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh). Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), η μηνιαία επιδότηση για τον μήνα Ιανουάριο ορίζεται στο ποσό των εκατό ογδόντα (180) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εκατό εβδομήντα (170) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης και για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης»

Η δεύτερη απόφαση

Με τη δεύτερη απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/32753/1242/2022 τροποποιείται η ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12477/435/2022 «Χορήγηση επιδότησης, από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των μη οικιακών καταναλωτών» ως εξής:

Δημοφιλή!!  Η ακρίβεια εκτινάσσει τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ - Στροφή στα ελληνικά προϊόντα

Στο άρθρο 3 «Ύψος Επιδότησης-Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης»

1. Η παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του έτους 2022»

2. Η παρ. 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης και για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των εκατόν τριάντα (130) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (ΜWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης»

 

Επιδότηση ρεύματος: Τα ποσά για τον Απρίλιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω