Σ.Α.Κ.Ε.Α: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ τον Γ.Γ. Α. Κόπτση Διορισμοί, Πίνακες, Παράλληλη..

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μελών του ΔΣ του Σ.Α.Κ.Ε.Α με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση

Η θεματολογία της συνάντησης, ήταν:

1. Ίδρυση και λειτουργία σχολικών μονάδων-δομών Ειδικής Αγωγής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΕΝΕΕΓΥ-Λ, Τμήματα Ένταξης).
2. Πρόταση για την Ειδική Αγωγή.
3. Ενημέρωση για τη λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης.
4. Άνοιγμα αξιολογικών πινάκων κατάταξης Ειδικής Αγωγής και προσδιορισμός των κριτηρίων για την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.
5. Κοινωνικές Παροχές (εκπαίδευση, επιδόματα, άδειες, συνυπηρέτηση κ.α.)
6. Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων.
7. Μόνιμοι Διορισμοί.
8. Αναθέσεις μαθημάτων.
9. Κάλυψη λειτουργικών κενών.
10. Διασύνδεση σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την αγορά εργασίας και εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

 

Αφού συζητήσαμε για τις θέσεις, δράσεις και στόχους τους συλλόγου μας, του παραδώσαμε σε έντυπη μορφή φακέλους-προτάσεις για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα.

 

Ως προς το ιδιαίτερης σημασίας θέμα της προκήρυξης για τους νέους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Ειδικής Αγωγής, ο κύριος Κόπτσης μας ανέφερε ότι εκτός απροόπτου μέσα στο Πάσχα θα έχουμε την προκήρυξη για τους νέους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Ειδικής Αγωγής (με ενδεχόμενες αλλαγές που θα υπάρχουν στο νέο ΦΕΚ) και θα έχουν καταρτιστεί ώστε τη νέα σχολική χρονιά οι αναπληρωτές να εργαστούν απο τους νέους ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ πίνακες. Επίσης, μας επιβεβαίωσε τον αριθμό των οργανικών θέσεων, που αναρτήσαμε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε και στο αίτημα μας για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων στη Δευτεροβάθμια σε ΤΕ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ απάντησε ότι αυτό είναι ήδη υπο επεξεργασία όπως και οι μόνιμοι διορισμοί ανα έτος και ήδη έχει κατατεθεί αίτημα απο το Υπουργείο Παιδείας προς τα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται η έγκριση τους. Σε περίπτωση που εγκριθούν άμεσα, οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν από τους παλαιούς οριστικούς πίνακες. Σε αυτό το σημείο, συζητήσαμε μια υλοποιήσιμη πρόταση του συλλόγου μας η οποία θα κάλυπτε το 100% των προσλήψεων.

 

Αναφορικά με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης και τις ανησυχίες μας ως προς τη λειτουργία της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καμία αλλαγή δεν επίκειται, σύμφωνα με τον κύριο Κόπτση για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τέλος υπήρξε πρόταση από εμάς και για αλλαγή στον τρόπο ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και για τις προς ίδρυση εκπαιδευτικές μονάδες ηλεκτρονική παρακολούθηση με διασύνδεση του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις άλλες υπηρεσίες (δήμοι, ΚΤΥΠ κτλ) για να υπάρχει άμεση ανατροφοδότηση για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

278022188_1122523371926969_2681273576130495119_n Σ.Α.Κ.Ε.Α: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ τον Γ.Γ. Α. Κόπτση Διορισμοί, Πίνακες, Παράλληλη.. 278045590_954694288581091_6791669406912493703_n Σ.Α.Κ.Ε.Α: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ τον Γ.Γ. Α. Κόπτση Διορισμοί, Πίνακες, Παράλληλη.. 278245668_767219867578350_55678826676525327_n-300x217 Σ.Α.Κ.Ε.Α: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ τον Γ.Γ. Α. Κόπτση Διορισμοί, Πίνακες, Παράλληλη..

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo