ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, 18.04.2022

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Να μην ξεχνάμε όμως και το παρελθόν!! Αρκετά “αρχαία” μέλη – στελέχη της τωρινής ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ πριν κάποια χρόνια τόνιζαν με έμφαση ότι είναι δίκαιη η παραμονή στον τόπο τοποθέτησης ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ για 3 χρόνια και τώρα τρέχουν να στηρίξουν τις κινητοποιήσειςΕλπίζω να αλλάξαν μυαλά έστω και στα γεράματα και να μην γίνονται όλα αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους!!

Κάποιοι ξεχνάνε, εμείς όμως όχι και καλό είναι ανάλογα την υπουργό να μην κάνουν “κωλοτούμπες“, αν και όπως γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα “ηγετικά στελέχη” έχουν άριστες σχέσεις με την τωρινή κυβέρνηση και γι’ αυτό παρατηρούμε τελευταία, ειδικά τώρα που πλησιάζουν και οι εκλογές του κλάδου να έχουν μεταμορφωθεί σε δημοσιογράφους με non paper και τουρίστες (παλεύουν να φτιάξουν τα ψηφοδέλτια τους) ανα την Ελλάδα!!

 

Δημοφιλή!!  Καμπάνια συλλογής υπογραφών για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής από την ατομική αξιολόγηση

Στήριξη της κινητοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, στο Υπουργείο Παιδείας

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ταχθεί με απόφασή της (αριθ. πρωτ. 317/02-12-2021) ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης της υπηρέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση, από δύο χρόνια σε ένα, ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης.

Παρά τις παρεμβάσεις, όμως, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των ίδιων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα, που δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος, καταδικάζοντας έτσι τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους για έναν ακόμη χρόνο, τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει υπηρετήσει -ως αναπληρωτές- για 10-15 χρόνια σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας.

Δημοφιλή!!  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Η Υπουργός Παιδείας επικαλείται τη διετία, που ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, γενικότερα, αλλά αυτό αποτελεί πρόφαση για να μην ικανοποιήσει το αίτημα, αφού είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί για τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις κλπ έχουν ειδική νομοθεσία (ΠΔ 50/96, ΠΔ 100/97).

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνεται τη Δευτέρα,  18 του Απρίλη, ώρα 11:00πμ, στο Υπουργείο Παιδείας και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το «παρών».

Καλούμε την Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στήριξη της κινητοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, 18.04.2022

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω