unnamed

Μαθητές του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας έσπασαν στο ξύλο καθηγητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

του Νίκου Παρασκευά

Πριν λίγους μήνες είχαμε αποκαλύψει ότι στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας οι συμπλοκές μαθητών είχαν ξεπεράσει τα εσκεμμένα και οι παραβατικές συμπεριφορές είχαν ως αποτέλεσμα τρεις μαθητές να μεταφερθούν με ασθενοφόρα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

 

Δυστυχώς με το θέμα δεν ασχολήθηκε κανένας και το κακό, όχι μόνο επεκτάθηκε και σε άλλα σχολεία της περιοχής αλλά χειροτέρεψε κιόλας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε βδομάδα σχεδόν έχουμε βιαιοπραγιες μεταξύ μαθητών αλλά και μαθητριών για ασήμαντες αιτίες όπως ερωτική αντιζηλία ,διεκδίκηση προτεραιότητας στην είσοδο ή την έξοδο από το σχολείο, ανταγωνισμός για την εξουσία, επίδειξη δύναμης κλπ.

 

Τελευταία όμως, ειδικά στο συγκεκριμένο σχολείο η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πριν λίγες μέρες μαθητές επιτέθηκαν στον προϊστάμενο καθηγητή των εργαστηρίων και του προξένησαν μόλωπες και θλαστικά τραύματα, ενώ προχθές άλλοι μαθητές ξυλοκόπησαν άγρια τον καθηγητή μηχανουργείου επειδή…τόλμησε να τους απαγορεύσει να μπουν στο σχολείο  από την πόρτα που είναι για να μπαίνουν μηχανήματα, αντικείμενα, διάφορα είδη, υλικά καθαρισμού κλπ. Οι μαθητές επέμεναν να μπουν από την συγκεκριμένη είσοδο, ο καθηγητής τους έλεγε ότι για μαθητές και προσωπικό υπάρχει άλλη είσοδος και αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιούν, και επήλθε η ρήξη.

 

Οι μαθητές σε έξαλλη κατάσταση, που δεν συνάδει με συμπεριφορά ατόμων που είναι φυσιολογικά η δεν έχουν πάρει κάποια ουσία, επιτέθηκαν στον καθηγητή  και τον έσπασαν στο ξύλο με όλη τη σημασία της λέξης. Του προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, ενώ έπαθε και σοβαρή διάσειση εξ αιτίας των άγριων χτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι. Φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  όπου παρέμεινε για μια μέρα, λόγω της διάσεισης και όταν βγήκε  μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας όπου κατέθεσε μήνυση κατά των  μαθητών.

 

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά  και προβληματισμό στους γονείς  οι οποίοι έντρομοι βλέπουν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από τις διάφορες συμμορίες που λυμαίνονται το σχολείο οι οποίες δεν διστάζουν να στείλουν στο νοσοκομείο ακόμα και καθηγητές.

 

Βέβαια κρατάει…χρόνια αυτή η κολόνια στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας που το 2011 είχε 950 μαθητές και σήμερα μετά βίας φτάνει τους 250 αφού οι περισσότεροι το εγκαταλείπουν εξ αιτίας προφανώς των όσων γίνονται. Αυτό όμως δεν απασχολεί  κανέναν αρμόδιο όπως φαίνεται γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε με τα όσα συμβαίνουν κατά καιρούς σ αυτό. Ούτε η επιθεώρηση, ούτε το Υπουργείο, ούτε και η τοπική ΕΛΜΕ .

 

Κι αυτό όντως προκαλεί απορίες καθώς η ΕΛΜΕ Πειραιά ξεσηκώνεται
για…ψύλλου πήδημα. Τώρα που χτυπήθηκε άγρια ένα μέλος της ,ένας καθηγητής, γιατί…σφυρίζει αδιάφορα άραγε;

 

Μαθητές του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας έσπασαν στο ξύλο καθηγητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap