ΠΑΣΑΔ: Ενημέρωση για μόνιμους διορισμούς και πίνακες ειδικής

ΠΑΣΑΔ 2/4/2022: Ενημέρωση για μόνιμους διορισμούς και προκήρυξη Ειδικής Αγωγής.

Νεότερα για Νέους Διορισμούς ’22, Πίνακες Ειδικής

Σε χθεσινή επικοινωνία μας με τη Γενική Γραμματέα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών μας επιβεβαιώθηκε πως γίνονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε να γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση, πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, αξιοποιώντας τον κανόνα 1:1 που δεσμεύει όλο το δημόσιο (μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση). Επιπλέον, τονίστηκε η υποχρεωση της κυβέρνησης για μείωση των αναπληρωτών με αντίστοιχη αύξηση του μόνιμου προσωπικού με βάση τις υποδείξεις της έκθεσης αυξημένης εποπτείας της Ε.Ε.

Ο συνολικός αριθμός θα καθοριστεί μετά τα μέσα Μαΐου και θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Σε ο,τι αφορά τη νέα προκήρυξη της ειδικής αγωγής το Υπουργείο Παιδείας διατείνεται ότι αυτή θα εκδοθεί το αργότερο μεχρι τέλος Απριλίου και δηλώνουν αισιόδοξοι πως οι προσωρινοί πίνακες θα είναι έτοιμοι ως το τέλος Αυγούστου, ώστε να γίνουν από τους νέους προσωρινούς πίνακες οι προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά. Η κατάθεση των νέων δικαιολογητικών θα γίνει ηλεκτρονικά στον ΟΠΣΥΔ.

Στη νέα προκήρυξη θα συμπεριληφθούν και όλες οι νέες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν το 2020. Συγκεκριμένα, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα πτυχία τους οι κάτοχοι τίτλων από κολλέγια (Ν.4653/2020), ενώ αναμένεται να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση στους αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα (Ν.4692/2020) καθώς και σε αυτούς που εργάστηκαν με τρίμηνες συμβάσεις. Η αυξημένη αυτή μοριοδότηση για την προϋπηρεσία δε θα ισχύσει αναδρομικά αλλά μόνο από την ψήφιση των νόμων και μετά.

Αν τελικά πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αυτοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες τόσο στην γενική όσο και στην ειδική αγωγή. Τα νέα τμήματα ένταξης δε θα προλάβουν κατά πάσα πιθανότητα να δοθούν για διορισμούς, ευελπιστούν όμως πως θα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς για προσλήψεις αναπληρωτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ

Ωστόσο τονίζουμε πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη δέσμευση, γι’αυτό και δεν επαναπαυομαστε.
Ο αγώνας μας θα συνεχίσει μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις.
ΠΑΣΑΔ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo