Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μια μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της και να διαμορφώσουν από κοινού το μέλλον της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους πολίτες και, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που θα διατυπωθούν στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://futureu.europa.eu/?locale=el

Συγχρόνως, έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτική πλατφόρμα – προσομοίωση της πλατφόρμας για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Στόχος της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ είναι να εντάξει τους/τις μαθητές/τριες σε μια συμμετοχική διαδικασία, που προσομοιάζει στην αντίστοιχη διαδικασία της Διάσκεψης, προσφέροντας την ευκαιρία διατύπωσης και δημόσιας ανάρτησης των προτάσεών τους, με γνώμονα την καλλιέργεια της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Οι μαθητές/μαθήτριες, αφού ενημερωθούν για τα θέματα συζήτησης της Διάσκεψης, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, αναφορικά με όποια θεματική ή όποιες θεματικές της Διάσκεψης επιθυμούν, υποβάλλοντας τα κείμενά τους προς ανάρτηση στον σύνδεσμο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας – προσομοίωσης της πλατφόρμας για το Μέλλον της Ευρώπης https://www.minedu.gov.gr/platforma-protasewn-gia-to-mellon-tis-eurwpis , από τη Δευτέρα 11-04-2022 μέχρι και την Παρασκευή 15-04-2022.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πληροφορίες και οδηγίες πατήστε εδώ.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo