ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά κι αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά κι αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Το έγγραφο του Υπαιθ, με ημερομηνία 11/3/2022 όπου γνωστοποιεί το άνοιγμα για άλλη μια φορά της πλατφόρμας ως 31 Μαρτίου α) για ανάρτηση των αξιολογήσεων από όσες σχολικές μονάδες βρίσκονται σε απεργία- αποχή , ακολουθώντας τις αποφάσεις των συλλόγων τους και β) για μετατροπή – εξειδίκευση των ενιαίων κειμένων , την ώρα μάλιστα που σύσσωμη η κοινωνία βιώνει μια άκρως δύσκολη κι επικίνδυνη σε πολλαπλά επίπεδα  συγκυρία, αποτελεί μια επιπλέον επιβεβαίωση για την ιδεολογική εμμονή του. Με τις πολεμικές συγκρούσεις να μαίνονται στη γειτονιά της Ευρώπης, την πανδημία σε νέα έξαρση, τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά, την ακρίβεια σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και ενέργεια σε συνεχή άνοδο, τα σχολεία στο “κόκκινο” των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μαθησιακών επιπτώσεων της τηλεκπαίδευσης , με ακάλυπτο ακόμα έναν σεβαστό αριθμό λειτουργικών κενών, είναι τουλάχιστον  πρόκληση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και προκαλεί θυμηδία αυτή η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η ιδεολογική αυτοαπομόνωση του Υπουργείου, η οποία εντέλει εντείνει παρά επιλύει προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, είναι φανερό πως το Υπαιθ και η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο απέναντι στη συλλογική και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών!


Από την πλευρά μας είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα.
Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι  οι παρατηρήσεις των συντονιστών, δεν έχουν καμία δεσμευτική αρμοδιότητα για τις σχολικές μονάδες, αφού ακόμα και η Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» προβλέπει ότι μόνο ο σύλλογος διδασκόντων, αν κρίνει απαραίτητο, μπορεί να τροποποιήσει το σχεδιασμό του. Πιο συγκεκριμένα η παραπάνω Υ.Α. προβλέπει στο άρθρο 2 ότι «Εάν ο Σύλλογος κρίνει απαραίτητο, προβαίνει σε εκ νέου προγραμματισμό, ανασχεδιασμό – ή σε τυχόν αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, αξιοποιώντας και τις παρατηρήσεις ή προτάσεις του Συντονιστή-Εκπαιδευτικού- Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης» και στο άρθρο 4 ότι «Ο Σ.Ε.Ε. Παιδαγωγικής Ευθύνης διατυπώνει παρατηρήσεις και προτάσεις επί του σχεδιασμού των Δράσεων στην ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π. Το σχολείο έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει το σχεδιασμό του με βάση την ανατροφοδότηση αυτή».

Επομένως, επαναλαμβάνουμε, καμία δεσμευτική αξία δεν έχουν οι προτάσεις των Σ.Ε.Ε. και κανέναν απολύτως λόγο δεν έχουμε να τις λάβουμε υπόψη.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπερασπιστούν αταλάντευτα τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Μαζικά, μαχητικά κι αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για την παιδαγωγική κι εκπαιδευτική μας υπόσταση, για την ίδια την αξιοπρέπεια μας ως δάσκαλοι κι ως υπεύθυνοι πολίτες!

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo