Στη Βουλή διακομματικά το αίτημα των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών

Οι 3.000 εκπαιδευτικοί ζητούν εδώ και μήνες τη μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην οργανική τους θέση.

Διακομματική στήριξη λαμβάνει το αίτημα 3.000 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που ζητούν –εδώ και μήνες, χωρίς αποτέλεσμα– τη μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους στην οργανική θέση τους. Μέχρι πρότινος, 25 βουλευτές από διάφορα κόμματα, κυρίως όμως από τη Ν.Δ., είχαν καταθέσει αναφορά/ερώτηση για το θέμα, στους οποίους πλέον προστίθενται 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι οποίοι καλούν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αναθεωρήσει τη στάση της.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. με βάση τον κανόνα “1 προς 1” και τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών όχι μόνο δρομολόγησε με καθυστερήσεις και προβλήματα τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών, αλλά οι διορισμοί αυτοί κάλυψαν μόνο ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Οι πραγματικές ανάγκες απαιτούν τον σταδιακό διορισμό τουλάχιστον 20.000 εκπαιδευτικών, αφού φέτος η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προσλάβει 43.000 αναπληρωτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από δυο σχολικά έτη σε ένα σχολικό έτος είναι κοινωνικά δίκαιη και εφικτή δεδομένου ότι υφίστανται διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες σε μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων και ότι πριν από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Ιούλιος 2021) η υποχρεωτική παραμονή ήταν ένα έτος. Σημειώνουν ότι πλέον δημιουργούνται προβλήματα στην κοινωνική συνοχή και πως οι υγειονομικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

«Το αίτημα δεν είναι ελιτίστικο, μέσα σε αυτό το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα είναι ένα λογικό και σοβαρό οικονομικό μέτρο. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, οι αρμόδιοι βλέπουν μόνο αριθμούς. Αν δεν θέλουν να δουν την ανθρώπινη πλευρά του θέματος, ας δουν τους αριθμούς και τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν και ας μη μας στερήσουν το δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης»

Καθηγητές που έχουν θητεύσει μακριά από το σπίτι τους επί χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα ξαναδουλέψουν. Οι περισσότεροι έχουν ξεπεράσει τα 40, έχουν οικογένειες με παιδιά και συχνά υπερήλικους γονείς να φροντίσουν και καλούνται να επωμιστούν το δυσβάσταχτο έξοδο των ενοικίων με τον περικομμένο μισθό του νεοδιόριστου. Πριν από λίγες μέρες, 450 εκπαιδευτικοί συνυπέγραψαν αίτημα στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ ζητώντας κλιμάκωση των αγώνων με κινητοποιήσεις, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν συμπεριλάβει το θέμα στην ατζέντα προσεχούς συνάντησης με την υπουργό Παιδείας.

 

ΠΗΓΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo