Κινητικότητα στο Δημόσιο: ανοίγει η πλατφόρμα για έως 19.000 θέσεις

Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κάθε υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει έως 10 θέσεις συνολικά 3 φορέων.

Εως 19.000 θέσεις αναμένεται να προσφέρει προς κάλυψη ο πρώτος κύκλος κινητικότητας του 2022, με τη δυνατότητα αιτήσεων από πλευράς ενδιαφερόμενων δημοσίων υπαλλήλων να ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα αιτήματα που απέστειλαν οι δημόσιοι φορείς (του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως οι δήμοι) στο υπουργείο Εσωτερικών απαριθμούν περίπου 19.000 θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Ο τελικός αριθμός των προς κάλυψη θέσεων αναμένεται να αποσαφηνιστεί προσεχώς, καθώς αυτή τη στιγμή τα αιτήματα των φορέων παραμένουν στο στάδιο της αξιολόγησης από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η ανάρτηση των προς κάλυψη θέσεων στην ειδική πλατφόρμα της κινητικότητας (στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr) θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ανοίξει η προθεσμία των αιτήσεων.

Οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον θα μπορούν από την ημέρα δημοσίευσης των θέσεων και για ένα 10ήμερο να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κάθε υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει έως 10 θέσεις συνολικά 3 φορέων. Υπενθυμίζεται ότι οι μετατάξεις/αποσπάσεις γίνονται με την ίδια σχέση εργασίας και οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους.

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, τα αιτήματα των υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν κριθεί ώς τις 15 Μαΐου και οι διοικητικές πράξεις των μετακινήσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώς τις 30 Ιουνίου. Το υπουργείο δεν συζητά αλλαγές στο σχετικό χρονοδιάγραμμα, αν και οι μέχρι σήμερα διαδικασίες έχουν καθυστερήσει ελαφρώς συγκριτικά με τις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.

ΠΗΓΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo