Μ. Βορίδης: “Αρνητής Αναπληρωτών” – Παράταση της ισχύος των συμβάσεων Covid-19 και δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Σκαι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δηλώσεις Βορίδη σχετικά με τους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ

 

Αδιάβαστος πιάστηκε ο κ. Βορίδης στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον ΣΚΑΙ fm στον κ. Πορτοσάλτε, σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν φέτος στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Αμφισβήτησε πως είναι σχεδόν 50.000 και εξέφρασε την άποψη πως είναι λίγοι περισσότεροι από 20.000.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν ξέρουν αρκετοί υπουργοί (ΥΠΕΣ) ακόμα και η Κεραμέως βασικά δεδομένα του υπουργείου τους, βγαίνουν στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα χωρίς γνώση των στοιχείων του υπουργείου τους..

 

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

ΛΙΓΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ (ΣΧΕΔΟΝ 24.000)

α φαση E-WALL

 

 

Συμβάσεις Covid-19

Την παράταση της ισχύος των συμβάσεων για την κάλυψη αναγκών Covid-19  ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από βήματος Βουλής κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι η παράταση αυτή δεν αφορά συμβάσεις που η διάρκεια τους θα ξεπερνά συνολικά τα δύο έτη.

Δημοφιλή!!  Συμπληρωματική Πρόσκληση για Εκπαιδευτικό στο Αγγλόφωνο Τμήμα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου (2023-2024)

Απαντώντας στο αίτημα του Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με αφορμή το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αρσένης, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο κ. Βορίδης συνέστησε σε όλους όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα να είναι προσεκτικότεροι, καθώς η αξιοποίηση συμβασιούχων που προσελήφθησαν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στην εξυπηρέτηση των πάγιων και διαρκών αναγκών των Δήμων είναι “παρά τω νόμω” και οδηγεί σε ακύρωση των προσλήψεων και καταλογισμό. Έκανε μάλιστα σαφές ότι δεν πρόκειται να παρακάμψει τη νομοθεσία όπως του ζητά η Αριστερά και κάποια Δημοτικά Συμβούλια και κατηγόρησε το ΜέΡΑ 25 και γενικότερα την Αριστερά για χυδαία εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης για εργασία.

 

Δημοφιλή!!  ΔΟΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα στα λόγια - Με πράξεις απαντούν τα σωματεία που προκηρύσσουν Απεργία/Αποχή

Παράλληλα, επεσήμανε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η κάλυψη των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμπεριληφθεί κανονικά στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 που ξεκινάει τον προσεχή Μάιο και τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία στο Δημόσιο με αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, δηλαδή μέσω του Α.Σ.Ε.Π.

 

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε ανεδαφικό το αίτημα του κ. Αρσένη για χορήγηση ειδικής μοριοδότησης στους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με συμβάσεις Covid, ενημερώνοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πρόσφατα τρεις ειδικές μοριοδοτήσεις που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου, η ειδική μοριοδότηση πρέπει να δικαιολογείται από κάποια ειδική αναγκαιότητα της θέσης. Αλλιώς, το γεγονός ότι κάποιος που εργάστηκε ως συμβασιούχος δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους ειδική μοριοδότηση έναντι ενός άλλου εργαζομένου που αποκτά την ίδια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο φορέα” διευκρίνισε.

 

Δημοφιλή!!  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: Τηλεδιασκέψεις για την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από την ΠΦΠΟ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω