κεραμεως scaled E-WALL

Δηλώσεις Κεραμέως!! Τι είπε τελικά..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάδελφοι μετα από πολλά μηνύματα που λάβαμε για κάποιες δηλώσεις της Υπουργού που δεν είχαμε δει ή ακούσει σας παραθέτω την ανάρτηση του συνάδελφου Θοδωρή Κιόσση που ξεκαθαρίζει το αλαλούμ με τις χθεσινές δηλώσεις!!

 

 


Συνάδελφοι επειδή κυκλοφορούν άρθρα που δίνουν ερμηνεία(κατά τη γνώμη μου, λανθασμένη) σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως για τους νέους μόνιμους διορισμούς, έκατσα και έγραψα ακριβώς τις δηλώσεις της ώστε ο καθένας να βγάλει από μόνος του τα συμπεράσματα του.
Χατζηνικολάου : Πολλά ερωτήματα από εκπαιδευτικούς, ρωτούν για την προκήρυξη της ειδικής και αν θα έχουμε προσωρινούς πίνακες πριν από τον Αύγουστο.
Κεραμέως : Σωστά, οι πίνακες λήγουν τον Αύγουστο, είμαστε σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ για να ανοίξουν οι πίνακες. Πιστεύω ότι είναι….πολύ σύντομα θα ανοίξουν από τον ΑΣΕΠ οι πίνακες με στόχο να γίνουν οι νέες προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ από τους νέους πίνακες και δε σας κρύβω ότι συνεχίζονται και οι προσπάθειες που κάνουμε με το υπουργείο Εσωτερικών για πρόσθετους διορισμούς στην εκπαίδευση, όπως ξέρετε δεν είχανε διοριστεί πάνω από 12 χρόνια εκπαιδευτικοί, ούτε ένας εκπαιδευτικός για πάνω από 12 χρόνια.
Η κυβέρνηση μας έχει διορίσει 16200 εκπαιδευτικούς, πρέπει να συνεχίσουμε όμως, πρέπει να συνεχίσουμε για να ξεφύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.
Δημοσιογράφος : Ναι κυρία υπουργέ πάνω σ’ αυτό που λέτε μας λένε εδώ ακροατές “πότε θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, τα κενά μόνο των δασκάλων αγγίζουν τις 4000”.
Κεραμέως : Ναι κοιτάξτε, όπως σας είπα προηγουμένως, δεν είχαν γίνει 12 χρόνια, εμείς κάναμε 16200, πέρυσι ενδεικτικά που ήταν χρονιά κόβιντ με τεράστιες ανάγκες και σε άλλους τομείς όπως καταλαβαίνετε, είχαμε προυπολογίσει 5250 διορισμούς, αντί για 5250 διορισμούς κάναμε 11700.
Και στο πνεύμα αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, δηλαδή νέων διορισμών,για να καλύψουμε ανάγκες στην εκπαίδευση και για να φύγουμε από τη στρέβλη έννοια του θεσμού του αναπληρωτή όπως είπαμε προηγουμένως έτσι ώστε ο αναπληρωτής να κάνει αυτό που λέει πραγματικά η λέξη, να αναπληρώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (μια εγκυμοσύνη, μια ασθένεια) και όχι να αναπληρώνει για 5-10 συναπτά έτη.
Άρα αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε ως κυβέρνηση συνολικά και ελπίζω να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα.
Μπορείτε να ακούσε την κ. Κεραμέως στο παρακάτω λινκ :  .
Οι μόνιμοι διορισμοί δε συμφέρουν μόνο όσους διοριστούν αλλά και τους νέους συναδέλφους. Οι μόνιμοι διορισμοί γίνονται με χρήματα του κρατικού προυπολογισμού. Που σημαίνει απελευθέρωση πόρων ΕΣΠΑ για μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών. Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά κενά.
Οι μόνιμοι διορισμοί αποτελούν το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στην υποβάθμιση της παιδείας αλλά και σε προκλήσεις όπως η αξιολόγηση. Με μαζικούς διορισμούς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερα την βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της παιδείας στη χώρα.
277252835 10227521175591437 3346981860160573484 n E-WALL
Δημοφιλή!!  Ενημέρωση Εκκαθαρισμένων Πινάκων Αναπληρωτών μετά την τελευταία Φάση Προσλήψεων

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω