Εκτός ΙΕΠ ο διδάκτωρ Χαράλαμπος Μηνάογλου μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκτός ΙΕΠ τέθηκε ο κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ νεότερης ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και μέλος της επιστημονικής ομάδας έργου των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας Λυκείου.

 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής αναφέρει ότι: Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν εισήγησης του καθηγητή κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη, Επόπτη του προγράμματος σπουδών της Ιστορίας Λυκείου, η επιστημονική ομάδα έργου των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών (MIS 5035542 και 5035543) δρομολόγησε τη διακοπή της συνεργασίας με τον κ. Μηνάογλου Χαράλαμπο εκπαιδευτικό ΠΕ02. Ο λόγος ήταν δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα άρθρο με τίτλο “«Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία».
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, είχε δώσει  εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων διά της παραβίασης διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, στην οποία συγκαταλέγεται και ο ισχύων αντιρατσιστικός νόμος, και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.
Διαβάστε το κείμενο
Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ένα από πλέον βρωμερά προϊόντα που ξερνά ο νεοεποχίτικος βόθρος της Ουκρανίας, μόλις τον πίεσε ο Πούτιν, είναι η συμπόρευση των Ιουδαίων της Ουκρανίας (π.χ. Ζελέζνι) με τους ναζί του Δεξιού Τομέα, του Αζόφ και του Αϊντάρ.
Η συμπόρευση αυτή, καλά αποσιωποιημένη μέχρι τώρα από τα δυτικά ΜΜΕ, μετά την έναρξη του πολέμου, δεν είναι δυνατόν πλέον να αποκρυφθεί. Και εξηγούμαι: είναι ίσως ο βασικότερος μύθος της νέας τάξης πραγμάτων μετά το 1945 ότι ο ναζισμός προσπάθησε να εξαλείψει κάθετι εβραϊκό και κατά συνέπεια ότι Ιουδαϊσμός και Ναζισμός αποτελούν έννοιες ξένες και εχθρικές μεταξύ τους.
Αυτόν τον θεμελιώδη μύθο της νεοεποχίτικης προπαγάνδας, που δεν κατόρθωσε καμία φωνή όσο ισχυρή και αξιόπιστη και αν υπήρξε (παρότι ύπήρξαν τέτοιες είναι αλήθεια) να διαλύσει, ήρθε να διαλύσει βάναυσα η πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία με την χαζαρική, ασκεναζίτικη ιουδαϊκή κληρονομιά, την πραγματική πνευματική μήτρα που γέννησε τον ναζισμό μέσα από την καμπαλιστική σκέψη.
Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η σύνδεση των υποτιθέμενων αντίθετων… στην καμπάλα, αυτήν την αντιπαραδοσιακή έκφανση του ιουδαϊκού πνεύματος. Όλοι οι ιδεολογικοί ταγοί του ναζισμού υπήρξαν μελετητές της Καμπάλας, όπως και όλοι οι Εβραίοι που υπηρέτησαν κανονικά το Γ΄ Ράιχ από διάφορες θέσεις.
Γιατί στόχος οποιουδήποτε καμπαλιστή, από όποια θρησκευτική παράδοση και αν προέρχεται, είναι η αλήθεια. Και έτσι, τόσο οι ναζί όσο και οι Εβραίοι της σημερινής Ουκρανίας έναν και μόνον κοινόν εχθρό έχουν: όσους ανθρώπους θέλουν να ζήσουν φυσιολογικά, θέλουν να ζήσουν ως άνθρωποι.
Και αυτοί που περισσότερο είναι έτσι στην περιοχή τους, είναι οι Ρώσοι. Συνελόντι ειπείν και για να μην το κουράζουμε….. Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία ή έστω ότι μοιάζει με Ορθοδοξία, όπως είναι σήμερα η Ρωσία. Για αυτό μην περιμένετε να ακούσετε για δακρύβρεχτες ιστορίες κακών Ουκρανών ναζήδων που σκοτώνουν Εβραίους ή γενικά ξένους…. όχι… ποτέ…. μόνον Ρώσους…..»

Τι απαντάει ο ίδιος

Ο ίδιος ο κ.Μηνάογλου, προσπάθησε πάντως να απαντήσει στην αναστάτωση που προκάλεσε το κείμενό του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ανάρτηση στο facebook στην οποία ανέφερε τα εξής:

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Επειδή προηγούμενη ανάρτησή μας προκάλεσε κάποια καλοπροαίρετα ερωτήματα (για τους οργανωμένους κακοπροαίρετους παρερμηνευτές των γραφομένων μας δεν έχει νόημα να γράψω κάτι) από φίλους, ορισμένοι από τους οποίους μου ζήτησαν ακόμη και σχετική βιβλιογραφία, πρέπει να πούμε ότι ζητήματα μεγάλα και κεφαλαιώδη στην ιστορία των ιδεών, όπως πχ. η επίδραση της Καμπάλας στην νεωτερικότητα δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνιστούν μέσα σε κείμενο μίας παραγράφου. Επίσης, ότι ως μικρασιάτης και με προγόνους να έχουν βιώσει μία γενοκτονία, σε καμία περίπτωση δεν διανοούμαι να απομειώσω στο ελάχιστο τις γενοκτονίες που έχουν υποστεί άλλοι λαοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα της διεθνούς ένωσης ιστορικών για τις γενοκτονίες η γενοκτονία του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας βρίσκεται μαζί με το Ολοκαύτωμα στην λίστα των αναγνωρισμένων γενοκτονιών. Η ανάρτησή μου αναφερόταν στην μετά το 1945 περίοδο και στην υιοθέτηση από τον σύγχρονο ναζισμό, των Ρώσων και των ορθοδόξων ευρύτερα, ως του κύριου εχθρού, ιδίως στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Εκτός ΙΕΠ ο διδάκτωρ Χαράλαμπος Μηνάογλου μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

Δημοφιλή!!  12χρονος μαθητής στην Αμαλιάδα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ποδήλατο - Υποψίες για δολιοφθορά

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω