Προσφυγικό: Ένα σχόλιο της Νατάσας Γιάμαλη στην υπουργό παιδείας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προσφυγικό Είναι ωραίο μήνυμα να παίζεις μπάλα με ένα προσφυγόπουλο και να στέλνεις ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ενσωμάτωσης.

Είναι άσχημο μήνυμα όταν το κανείς μόνο για το προσφυγόπουλο από την Ουκρανία που είναι ανοιχτόχρωμο και χριστιανόπουλο.
Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης όταν ανέλαβε το 2019 ήταν να κόψει τον ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες επηρεάζοντας τα παιδιά που χρειάζονταν έγγραφα για να πάνε στο δημόσιο σχολείο.

Από τα 13.000 παιδάκια την πρώτη χρόνια, μόνο τα 1000 κατάφεραν να μπουν σε σχολικές αίθουσες.
Μετά κόπηκαν και οι συγκοινωνίες -με δικαιολογίες από τους Δήμους και τις Περιφέρειες – που μετέφεραν τα παιδιά από τα camp στα σχολεία και τα άφηναν να κάνουν μάθημα άτυπα μέσα στις δομές παραβιάζοντας και τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις αλλά και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ευτυχώς κάποιοι θαρραλέοι και επίμονοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Προσφύγων ( σε Ελαιώνα, Ριτσώνα, Κόρινθο και αλλού) το κυνήγησαν και πίεσαν να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Μετά ήρθε η πανδημία και τα παιδιά περιορίστηκαν στα camp χωρίς καν τηλεκπαίδευση.

Την ώρα που η υπουργός παίζει μπάλα και κυρίως φωτογραφίζεται με τον Αλέξανδρο που εύχομαι να βρει μια καλή ζωή στην χώρα μας, «υπόγειες» δυνάμεις του υπουργείου Μετανάστευσης προωθούν την άτυπη εκπαίδευση στα camp και όχι στα σχολεία από εθελοντές και οργανώσεις για τα παιδιά που δεν είναι από την Ουκρανία.

Η θέση των παιδιών-όλων των παιδιών- είναι στα σχολεία, με τα αλλά παιδιά. Ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα και καταγωγή.

276114200 10158329243911400 7021818728034561068 n E-WALL

Natasa Giamali

Δημοφιλή!!  Αύξηση βίας στα σχολεία: Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας καλεί σε δράση!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω