istockphoto 1307886792 170667a

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Έρευνα για τα σχολεία

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διενεργεί έρευνα με αντικείμενο την ψηφιοποίηση των σχολείων στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε.

 

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ο εξωτερικός ελεγκτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, στο πλαίσιο των ελέγχων του, αξιολογεί τις δράσεις της ΕΕ από την άποψη της οικονομίας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας. Επί του παρόντος διενεργούμε έλεγχο με αντικείμενο τις επιδόσεις της ΕΕ όσον αφορά τη στήριξη της ψηφιοποίησης των σχολείων και της ευρυζωνικής σύνδεσής τους στο διαδίκτυο, μέσω του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και διάφορων προγραμμάτων δαπανών, όπως το Erasmus+.

 

 

Στο πλαίσιο των σχετικών εργασιών, διενεργούμε την εν προκειμένω έρευνα σε επιλεγμένα κράτη μέλη ή περιφέρειες της ΕΕ. Επιδίωξή μας είναι να σχηματίσουμε μια εικόνα, αφενός του βαθμού στον οποίο οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές διαθέτουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, και αφετέρου του τρόπου χρήσης της ψηφιακής εκπαίδευσης στην καθημερινή σχολική πρακτική. Μας ενδιαφέρει επίσης να ενημερωθούμε για τον βαθμό εξοικείωσης των σχολικών μονάδων με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ που αποσκοπούν στη στήριξη των σχολείων για την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στις διδακτικές και μαθησιακές διαδικασίες ή στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας των σχολείων στη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Λάβετε υπόψη σας ότι η έρευνα αυτή έχει τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ότι η συμμετοχή σας είναι άκρως σημαντική.

 

 

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από δέκα λεπτά. Οι ερωτήσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή υποδομή της σχολικής μονάδας σας, καθώς και τη χρήση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας για παιδαγωγικούς σκοπούς. Οι απαντήσεις σας θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του ελέγχου. Η σημασία που τους αποδίδουμε είναι μεγάλη, καθώς μέσω αυτών ενδέχεται να αναδειχθούν τυχόν αδυναμίες των πρωτοβουλιών της ΕΕ και, ως εκ τούτου, η ανάγκη για βελτίωση των ενωσιακών δράσεων.

 

 

Δεσμευόμαστε ότι οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικές και δεν θα επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, σε συνοπτική μορφή, πρόκειται να δημοσιευθούν σε ειδική έκθεσή μας και θα γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες εθνικές αρχές του κράτους μέλους σας.

 

 

Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο έως τις 28 Μαρτίου 2022 κάνοντας κλικ στον κατωτέρω σύνδεσμο.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για προσωπικό σύνδεσμο, μέσω του οποίου μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα μία μόνο φορά.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/invited/32513/4bbafd71-20c9-405c-a3ef-3ce3af8ee8ef

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας στη διενέργεια αυτής της σημαντικής ανάλυσης.

Με εκτίμηση

Niels-Erik Brokopp-Spiermann

Διοικητικό στέλεχος

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap