“Η διαχείριση των Οργανικών θέσεων Εκπαίδευσης στην εποχή της κατάλυσης του Δημοσίου Σχολείου”

Θέατρο σκιών παίζεται στην καταμέτρηση των κενών θέσεων στο κλάδο της Φυσικής Αγωγής μετά από δεκαετίες υποστελέχωσης στον τομέα της Αθλητικής Παιδείας, με την υποβάθμιση των αναγκών της Άθλησης στη Σχολική κοινότητα.

 

Παγωμένες οι οργανικές θέσεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο μακρινό 2007. Με τη μη στελέχωση των Σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς του κλάδου της Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι καλούνται να καλύψουν, για να μην μετακινηθούν σε όμορη σχολική μονάδα, την ώρα της άθλησης, με αποτέλεσμα την μη ασφαλή άθληση των μαθητών και την έκθεσή τους σε κίνδυνο!

 

Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί επιδεκτικά την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής παρουσιάζοντας επικυρωμένα κενά περασμένων δεκαετιών.

 

Ανύπαρκτος ο αριθμός διορισμών με πολλά σχολεία να παραμένουν χωρίς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ως και το τέλος της Σχολικής χρονιάς. Τεράστια κενά ανά την επικράτεια χωρίς καμία σύσταση οργανικής από το 2007 με αποχωρήσεις συνεχείς για τον κλάδο.

 

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ξεκινούν προγράμματα στηρίζουν το δημόσιο σχολείο επί σειρά δεκαετιών και ξεκινούν κάθε χρονιά από το μηδέν αφήνοντας κάθε φορά στη μέση την διδασκαλία τους και τους μαθητές τους.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων.

 

Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo