olme E-WALL

ΟΛΜΕ: για διπλασιασμό μορίων μετάθεσης στα σχολεία κατηγορίας ΙΓ- Εγγραφο προς ΥΠΑΙΘ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για τον διπλασιασμό των μονάδων μετάθεσης στα σχολεία κατηγορίας ΙΓ

Στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ.: 144390/Ε2/11-11-2021 σχετικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2021-2022 αναφέρεται: 

«8.4. Σημειώνεται ότι, οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ως αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες της διάταξης του άρθρου 5A του ν. 3848/2010 (71Α΄), όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4283/2014 (189Α΄) θα λάβουν διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης μέχρι και την έκδοση του ν. 4589/2019 (13Α΄), με το άρθρο 67 του οποίου καταργείται η ανωτέρω διάταξη, ήτοι μέχρι 29-1-2019. Σε περίπτωση που οι εν λόγω εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν από το σχολικό έτος 2014-15 έως 29-1-2019 σε περισσότερα του ενός σχολεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες της ανωτέρω διάταξης, ο διπλασιασμός των μορίων θα γίνει αναλογικά.  

Ως προς την απόδοση των ανωτέρω μονάδων διευκρινίζονται τα ακόλουθα: α. Δεν απαιτείται διετία ως προς το χρονικό διάστημα υπηρέτησης, β. Ο διπλασιασμός αφορά σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατηγορίας μοριοδότησης ΙΑ΄ και ΙΒ΄ και γ. Όσοι εκπαιδευτικοί υπηρέτησαν ως αναπληρωτές σε σχολικές 29 μονάδες της Α/θμιας εκπαίδευσης-κατηγορίας Θ΄ και Ι΄ θα λάβουν διπλασιασμό για την πλησιέστερη σχολική μονάδα Δ.Ε. σ΄ οποιαδήποτε κατηγορία και αν αυτή ανήκει».

Ενώ -ορθώς-  αναφέρεται  ότι η υπηρέτηση  σε σχολικές μονάδες ΙΑ και ΙΒ φέρει διπλασιασμό μορίων, έχουν παραλειφθεί οι σχολικές μονάδες κατηγορίας ΙΓ’, που αποτελούν τα σχολεία με τις πλέον δυσμενείς συνθήκες. Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι που υπηρέτησαν σε σχολεία ΙΓ’ να μην λάβουν τα διπλά μόρια που δικαιούνται για  τις επικείμενες μεταθέσεις.

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για τις μεταθέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - 21 Μαρτίου 2024

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να διορθώσει άμεσα την παράλειψή του αυτή, ώστε να προσμετρηθούν διπλά τα μόρια των συναδέλφων που υπηρέτησαν σε σχολικές μονάδες κατηγορίας μοριοδότησης ΙΓ’. 

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω