κεραμεως1

Ν. Κεραμέως: πίνακες ειδικής – μέτρα στα σχολεία – voucher – πόλεμος στην Ουκρανία

Για τα βασικά σημεία που καίνε τους συναδέλφους, η Υπουργός για άλλη μια φορά έλεγε αερολογίες, χωρίς κανένα σαφή χρονοδιάγραμμα, είτε για διορισμούς, είτε για πίνακες ειδικής.. Ότι πει το ΑΣΕΠ που έχει ήδη φορτωμένο πρόγραμμα..

Ξέχασε να αναφερθεί στα κλειστά Τ.Ε, τα νέα που δεν δίνει για τις μεταθέσεις, για τις παράλληλες που λείπουν από τα σχολεία, ειδικότητες με το σταγονόμετρο και για προσλήψεις σε λειτουργικά κενά τρίμηνων συμβάσεων!!

 

Για το ζήτημα της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και τα παιδιά Ουκρανών προσφύγων που έχουν φτάσει στη χώρα μας μίλησε στο OPEN TV η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη, περίπου 1000 ανήλικοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα, ενώ ήδη κάποιοι έχουν εγγραφεί στα ελληνικά σχολεία σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

https://e-wall.net/2022/02/06/10908/

Η υπουργός τόνισε πως έχουν αρθεί κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα για να ξεκινήσουν τα παιδιά μαθήματα και να αφομοιωθούν στη σχολική κοινότητα.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως πρόκειται για παιδιά ομογενών αλλά και κάποια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε πως μετά από πρωτοβουλία της ίδιας, εστάλη επιστολή στους υπουργούς Παιδείας των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να συσταθεί ομάδα δράσης για το πώς θα στηριχθούν τα παιδιά που έμειναν στην Ουκρανία και να μη στερηθούν την εκπαίδευση.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επιπλέον υλικό στάλθηκε και στα ελληνικά σχολεία ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πώς να μιλήσουν στα παιδιά για τον πόλεμο.

Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα του κορονοϊού και τα σχολεία, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για μείωση των self test σε αυτά. «Αυτή την εβδομάδα και μέχρι την 1η Απριλίου θα γίνονται κανονικά τα δωρεάν τεστ, ενώ υπάρχει συζήτηση για σταδιακή ελάφρυνση των μέτρων»..

https://e-wall.net/2022/02/02/10764/

((ethnos))

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap