ΔΟΕ: Σχετικά με την αναφορά της διευθύντριας του 12ου Δημ. Σχ. Αθηνών σε βάρος 20 εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με έγγραφό του ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. (αρ. πρ. 6/7-3-2022) μας ενημέρωσε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κλπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα.

 

Τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενάντια σε κάθε αυθαίρετη και αντιδημοκρατική επιλογή.

Δημοφιλή!!  Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο του Ά Συλλόγου Αθήνας, καταδικάζει αυταρχικές λογικές που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με εκφοβιστικές διαδικασίες αναφορών προς τη Διοίκηση και εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους/στις 20 συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Καλούμε, έστω και τώρα, τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας στην οποία υπηρετεί.

 

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό, ούτε με αυθαίρετες και μονοπρόσωπες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, δημοκρατικό πνεύμα, διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Δημοφιλή!!  Η Έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά: Μια ιστορία για μικρούς ήρωες (animation)

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω