Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ: Τακτική χρηματοδότηση – Παραπληροφόρηση και πελατειακές σχέσεις: το παραδοσιακό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ (ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η χώρα έχει πια οριστικά αλλάξει σελίδα, με στροφή στη χρηματοδότηση βάσει κριτηρίων, στην οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων μας, σε μία καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους νέους μας.

Τα πράγματα, για άλλη μία φορά, είναι ξεκάθαρα.

– Το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ η τακτική χρηματοδότηση των ΑΕΙ ήταν 90.780.000. Επί ΝΔ η τακτική χρηματοδότηση έχει ξεπεράσει τα 105 εκ. ευρώ (2022) – ποσοστό αύξησης της τάξης του 16,5%.

– Επί ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση γινόταν αυθαίρετα, από τον εκάστοτε Υπουργό, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ακαδημαϊκό ή άλλο κριτήριο, αποκλειστικά κατά το δοκούν.

Δημοφιλή!!  Αδικία εις βάρος πτυχιούχων ΕΑΠ: Ερώτηση στη Βουλή για αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Επί ΝΔ, το 80% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων με στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε Ιδρύματος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητές του. Το 20% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται με ποιοτικά κριτήρια και δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων των ΑΕΙ.

Τα ΑΕΙ μας προχωρούν, μαζί με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη νέα εποχή της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ποιότητας. Οι πολίτες κρίνουν.

pinakas E-WALL

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω