«Δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού με το Υ.ΠΑΙ.Θ στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με «To Χαμόγελο του Παιδιού» και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), σχεδιάζει και υλοποιεί Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία, με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος-

«Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού και του YouSmile, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι Δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:

Συνδιοργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση όπου καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν ζωντανά μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00π.μ. ή εναλλακτικά την ώρα που εκείνοι θα επιλέξουν μέσω του καναλιού Youtube του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν μεταξύ άλλων:

  • Συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Δηλώσεις μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στην καμπάνια πανελλαδικά #milatora.
  • Παρουσίαση των έργων που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora.
  • Παρουσίαση των προτάσεων για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile.
  • Παρουσίαση του video που ετοιμάζουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile με θέμα Bulling.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν και να προτρέψουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να στείλουν το μήνυμά τους ενάντια στο φαινόμενο (ζωγραφική, video, φωτογραφίες).

Η προθεσμία για την υποβολή των έργων είναι μέχρι και την 2η Μαρτίου 2022, ώστε να προβληθούν στην παραπάνω εκδήλωση κι εναλλακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.

Τη συνεννόηση με κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετέχει αναλαμβάνει ο Οργανισμός. Τα έργα των μαθητών θα προβληθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (https:www.sch.gr/) και τα ψηφιακά μέσα του Υπουργείου.

Προτείνεται επίσης στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε διαδικτυακές διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά από την εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων του Οργανισμού και τη συνεννόηση καθώς και τα τεχνικά θέματα, μεμονωμένα με κάθε σχολείο, αναλαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επισημαίνεται ότι οι παρεμβάσεις είναι ένα σταθερό πρόγραμμα και τα σχολεία μπορούν να τις πραγματοποιήσουν και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo