Αποβάλλονται Ρώσοι φοιτητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την αποβολή Ρώσων φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια καταγγέλλει η η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία – Το υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας αναστέλλει την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία με τη Ρωσία.

Αποβολές φοιτητών από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε χώρες όπως η Γαλλία, η Τσεχία, το Βέλγιο και άλλες, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταγγέλλει η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, η Επίτροπος ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας προχωρά σε λήψη μέτρων για φοιτητές που αποβάλλονται από πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών, όπως μετέδωσε το Open.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει δωρεάν σπουδές στα πανεπιστήμια της χώρας για τους φοιτητές που αποβάλλονται. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Το υπουργείο μου δυστυχώς – και το τονίζω, δυστυχώς – αναγκάστηκε να σταματήσει τη μακροχρόνια συνεργασία με τη Ρωσία στην έρευνα και την επιστήμη.

Παγώνουμε άμεσα κάθε τρέχον και προγραμματισμένο έργο και το αναθεωρούμε», δήλωσε η κ. Σταρκ-Βάτσινγκερ.

Μόσχα: Αποβάλλονται Ρώσοι φοιτητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια | 28/2/2022 | OPEN TV

((foititikanea))

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω