ΠΑΣΑΔ E-WALL

Προσλήψεις αναπληρωτών (Πίνακες)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας τη φετινή χρονιά χρειάστηκαν περίπου 43.000 προσλήψεις αναπληρωτών (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, ΕΕΠ-ΕΒΠ). Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 30% του συνολικού ενεργού εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία.
Για την κάλυψη των αναγκών στην πρωτοβάθμια πραγματοποιήθηκαν 23.371 προσλήψεις (χωρίς να υπολογιστούν οι συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ).
Με βάση τους αναλυτικούς πίνακες που παραθέτουμε, παρατηρούμε ότι οι ΠΕ70 που προσλήφθηκαν σε Γενική και Ειδική Αγωγή ανέρχονται στους 10.758.
Με άλλα λόγια, αποτελούμε το 1/4 των συνολικών προσλήψεων.
Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω -ιδίως στον κλάδο των δασκάλων- μετά την οριστικοποίηση των φετινών συνταξιοδοτήσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.
Η “λύση ανάγκης” του θεσμού της αναπλήρωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Η συνέχιση των διορισμών φέτος, αλλά και η καθιέρωσή τους σε ετήσια βάση από εδώ και στο εξής, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και βασική μας διεκδίκηση.
21 22 ΕΙΔΙΚΗ E-WALL21 22111111 E-WALL21 22 ΣΥΝΟΛΑ E-WALL21 22 E-WALL
Δημοφιλή!!  Αναπληρώτριες διεκδικούν ίσα δικαιώματα μητρότητας: "Γιατί να είμαστε μητέρες 2 ταχυτήτων;" 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω