Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: Μετά τους μαθητές, τώρα στην ιδιωτική εκπαίδευση απολύουν και οι γονείς! Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη διώχνει εκπαιδευτικό μετά από δήθεν «αξιολόγηση» γονέων!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

logooiele E-WALL

Δεν έφθανε η απόλυση εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής μέσω. …δημοσκόπησης μαθητών, τώρα έρχεται απόλυση εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά από δήθεν «αξιολόγηση» γονέων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη όχι μόνο για την ιδιωτική αλλά και για τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς η γονεϊκή παρεμβατικότητα σε εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλου.

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε για το απίστευτο αυτό περιστατικό από γονείς που αναστατωμένοι μας πληροφόρησαν ότι δέχθηκαν ένα e-mail από τον ιδιοκτήτη του νηπιαγωγείου, σύμφωνα με το οποίο η νηπιαγωγός αντικαθίσταται από άλλη εκπαιδευτικό για να «ενισχυθούν τα παιδιά σε όλους τους τομείς» (sic). Αναφέροντάς μας ότι «η δασκάλα μας ήταν πολύ καλή και την αγαπούσαν τα παιδιά», μας είπαν ότι η διοίκηση του σχολείου τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε ένα excel που τους καλούσε να «βαθμολογήσουν» την απόδοση της νηπιαγωγού (Κύριος οίδε με τι επιστημονικά κριτήρια) και ότι τελικά, με βάση αυτή την «αξιολόγηση» την έδιωξαν!

Δημοφιλή!!  Νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων-ΕΛΜΕ για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Κυριακή 24/3 στις 5μμ

Κι αν από την απόλυση μιας εκπαιδευτικού σε ένα νηπιαγωγείο μέσω τέτοιων διαδικασιών, πλήττονται κυρίως τα εργασιακά δικαιώματα ενός ανθρώπου και ο ψυχισμός των μικρών παιδιών που χάνουν τη δασκάλα τους στη μέση της χρονιάς, σε μια μεγαλύτερη τάξη όπου κρίνονται βαθμοί, προαγωγικοί και απολυτήριοι τίτλοι, τι ακριβώς θα γίνει; Θα δίνεται η εξουσία σε γονείς να προσλαμβάνουν (όπως μας είπε χθες ο κ. Κυμπουρόπουλος) ή να απολύουν; Θα καταντήσει έτσι η μαθησιακή διαδικασία ένα αλισβερίσι, όπου ο γονιός θα κρατάει στη δουλειά του τον εκπαιδευτικό που του κάνει τα χατήρια; Μήπως έχει ήδη αυτό αρχίσει να γίνεται; Μήπως θα πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη το απολύτως απορρυθμισμένο εργασιακό καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία, όπου ένας εκπαιδευτικός μπορεί να απολυθεί οποιαδήποτε στιγμή χωρίς αιτιολόγηση, ακόμη και την ημέρα κατάθεσης των βαθμολογιών, το Υπουργείο Παιδείας να αποδεχθεί την πρόταση της ΟΙΕΛΕ και των Εργατικών Κέντρων για εξέταση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο;

Δημοφιλή!!  Κλειστά σχολεία Ζωγράφου: Ταλαιπωρία 500 οικογενειών - Γονείς σε απόγνωση

Είναι, ίσως, η κατάλληλη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα, πέρα από τα ζητήματα διαφάνειας και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση, να συζητήσει σοβαρά για το ρόλο των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει να εκκινήσει διάλογος και να κατατεθούν προτάσεις για να διακριθεί η χρήσιμη γονεϊκή συνεισφορά σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό σχολείο, από τη γονεϊκή παρεμβατικότητα σε ένα πελατοκεντρικό σχολείο της αγοράς.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω