hiring 1977914 340

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Για την διετή υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών – Για τα voucher των 200 €

 Για την διετή υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Τα  Δ.Σ.  των κυκλαδικών εκπαιδευτικών Συλλόγων θεωρούν δίκαιο και στηρίζουν το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης από δύο (2) έτη σε ένα (1)έτος, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα να θεμελιώνεται το δικαίωμα μετάθεσης.

Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των συναδέρφων μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μας υπηρέτησαν για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα,  και για ακόμα μια φορά αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους, αφού τα περισσότερα οργανικά κενά που δόθηκαν ήταν σε απομακρυσμένες, από τον τόπο τους, περιοχές.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  • Θήρας και Νήσων
  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ KAI TA VOUCHER ΤΩΝ 200 €

 

Είναι πασιφανές ότι η ηγεσία του κράτους δεν έχει κανένα σκοπό να επενδύσει στην εκπαίδευση. Εν μέσω πανδημίας, ενώ μοιράζονται χρήματα σε όλους τους φορείς (ΜΜΕ, ένοπλες δυνάμεις, εξοπλιστικά), για τη δημόσια εκπαίδευση δεν δόθηκε τίποτα. Αντ’ αυτού, στα σχολεία μας εξακολουθούν στα μέσα Φλεβάρη να υπάρχουν σημαντικά κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, η παρωδία με την τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, δείχνοντας ότι είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει, ανεξάρτητα από το αν η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, βασιζόμενη αποκλειστικά στον προσωπικό τεχνολογικό εξοπλισμό του κάθε εκπαιδευτικού και όχι σε αυτόν της σχολικής μονάδας. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο προσλαμβάνει αναπληρωτές με 3μηνες συμβάσεις, απαξιώνοντας τον κλάδο μας και δημιουργώντας μια φουρνιά εκπαιδευτικών χωρίς δικαιώματα στην εργασία.

Ως αποκορύφωμα όλων αυτών, έρχεται να προστεθεί η κωμικοτραγική επικοινωνιακή τακτική του Υπουργείου να μοιράσει ψίχουλα με τη μορφή Voucher για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι επενδύει ουσιαστικά στην εκπαίδευση.

 

Απαιτούμε

·        Την κάλυψη των κενών των σχολείων της χώρας με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

·        Την μείωση του αριθμού των μαθητών της τάξης σε 14 άτομα.

·        Την σωστή χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

·        Την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων ώστε να συντηρηθούν τα κτίρια.

·        Την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Δεν θα συμβάλουμε στην απαξίωση του κλάδου μας και της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν θα αποτελέσουμε τον Δούρειο Ίππο για την καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap