optimized sors 696x400 1

Υπερηφάνεια για τους 114 διευθυντές – Πως πάει η Αξιολόγηση όμως;

Τελευταία εξέλιξη:

Το υπουργείο επέβαλε κυρώσεις σε απεργούς!! Στους 114διευθυντές που συμμετέχοντας σε απεργία/αποχή των συλλόγων τους, δεν κατέθεσαν κείμενα αξιολόγησης. Κυρώσεις μισθολογικής και στελεχιακής εξέλιξης. Πρώτα έσπευσε να το διαρρεύσει στον τύπο μια μέρα πριν και μετά έστειλε τα ραβασάκια. Δεν κρατιούνται φαίνεται οι ιθύνοντες να μας δείξουν πόσο σκληροί και αποφασισμένοι είναι..Το μόνο που δείχνουν είναι μια απίστευτη νοοτροπία και μια απελπισία στο να πείσουν ότι η αξιολόγηση τους θα εφαρμοστεί και οι αντίθετες φωνές πρέπει να φοβούνται. Όμως οι περισσότεροι από τους 114, συμμετέχουν σε νόμιμες απεργίες, είναι πλήρως καλυμμένοι από το νόμο και το ίδιο το σύνταγμα. Δεν το ξέρουν αυτό στο ΥΠΑΙΘ; Δεν ξέρουν ότι στη δημοκρατία η νόμιμη απεργία ΔΕΝ τιμωρείται; Γιατί έχουμε άλλη μια επικοινωνιακή επίθεση;

Τα δεδομένα για την αξιολόγηση αυτή τη στιγμή: Η ΔΟΕ με βάση τα νούμερα που έχει δώσει, δίνει την εικόνα ότι ενιαία κείμενα κατέθεσαν περίπου το 60-65% των σχολείων. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αυτή η εκτίμηση είναι υπεραισιόδοξη και δεν υπάρχουν όλα τα δεδομένα, τα σχολεία με ενιαία κείμενα δεν μπορεί να είναι κάτω από το 45% των σχολείων. Επίσης υπάρχουν περίπου και τα 114 σχολεία σε απεργία/αποχή. Όμως έχουμε εκατοντάδες σχολεία που παρόλο που εμφανίζονται να συμμετέχουν κανονικά στην «αξιολόγηση», αυτή έγινε από τους διευθυντές ή από ένα μέρος των συλλόγων διδασκόντων και μόνο, εν μέσω διαφωνιών και ατελείωτων συνεδριάσεων. Αυτό βέβαια δεν είναι «αξιολόγηση» από τους εκπ/κους του σχολείου, όπως προβλέπει ο νόμος, οπότε ούτε το ποσοστό συμμετοχής στις διαδικασίες είναι πραγματικό.

Διαφορές από περιοχή σε περιοχή: Τεράστιες είναι οι διαφορές στο πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση από περιοχή σε περιοχή και αυτό είναι απόρροια της στάσης που κρατούν οι τοπικοί συνδικαλιστές. Στην Αττική π.χ. έχουμε ίσως το μεγαλύτερο κύμα αντίστασης. Υπάρχουν ακόμα και σύλλογοι εκπ/κων με μόνο 15%-20% των σχολείων τους να κάνουν κανονικά αξιολόγηση(βάσει των στοιχείων που δίνουν), απόρροια της δουλείας που έγινε από τους τοπικούς συλλόγους με ενημερώσεις, δράσεις κοκ. Ακριβώς αντίθετη εικόνα υπάρχει σε μέρη της επαρχίας, υπάρχει πόλη της Β. Ελλάδας π.χ. με 67 στα 70 νηπιαγωγεία να κάνουν κανονικά αξιολόγηση. Όλα τα «εύσημα» ανήκουν και εκεί στους τοπικούς «συνδικαλιστές» που «κάνουν τους κινέζους», είναι εξαφανισμένοι και μερικοί υιοθέτησαν κιόλας τις απειλές της άλλης πλευράς, με αυτά τα αποτελέσματα. Μακάρι να μην ξεχαστούν αυτά στις εκλογές.

Συμπερασματικά, έχουμε μια μισο-εφαρμογή και μάλιστα με ανορθόδοξο τρόπο πολλές φορές του νόμου για την αξιολόγηση του εκπ/κου έργου. Οι προβλέψεις του έχουν «στραπατσαριστεί» αρκετές φορές, η ουσία του και οι στόχοι του δυσκολεύονται να επιτευχθούν. Στα μάτια του εκπ/κου κόσμου είναι ακόμη πρόβλημα. Όμως έχουμε και την επικράτηση του σε πολλές περιοχές και το μέλλον θα δείξει που θα γύρει η ζυγαριά σε αυτό τον μαραθώνιο. Θα αντέξει η μαχόμενη εκπ/ση; Θα φθείρει λίγο-λίγο στην πράξη και στη συνείδηση τον θεσμό αυτό μέχρι να καταργηθεί όπως έγινε στο παρελθόν ή θα επικρατήσουν οι «έλα μωρέ λίγα έγραψα..εύκολο ήταν, σιγά»; Μακάρι να αντέξει, γιατί του χρόνου έρχεται ακόμα πιο σκληρή τρομοκρατία με τους νέους επιθεωρητές της ατομικής πια αξιολόγησης.

 

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap