E-WALL

Ενημέρωση για τις Φετινές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών – Κινητοποίηση για τις συντάξεις 17/2 στο υπουργείο εργασίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημέρωση Πατρέα/PDE 

Ολοκληρώνεται η εικόνα των αιτήσεων παραίτησης και τα συμπεράσματα δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που είπαμε χθες. Περίπου 2150 στην Πρωτοβάθμια, εκ των οποίων 135 στην ΕΑΕ.

Περίπου 2350 στη Δευτεροβάθμια (όπου υπάρχουν ακόμα περίπου 250 που αποχωρούν λόγω 67 ετών), εκ των οποίων μόνο 15 (δεκαπέντε) στην ΕΑΕ. Σύνολο: 2150+2350+250=4750 και στις 2 βαθμίδες, πριν από τις ανακλήσεις (πέρυσι οι ανακλήσεις ήταν περίπου 20% των αρχικών αιτήσεων.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μεγάλη συγκράτηση του κόσμου που έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, από το να συνταξιοδοτηθεί.

Χιλιάδες εκπ/κοι αναβάλλουν κάθε χρόνο την απόφαση τους αποκλειστικά εξαιτίας των συντάξεων φτωχοποίησης καθώς ξέρουν ότι θα αμείβονται με ένα κλάσμα της σύνταξής τους για πάνω από 1 έτος.

Οριστικό αριθμό θα γνωρίζουμε τον Απρίλιο όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές μεταβολές.

Οι αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις παραμένουν αναγκαίοι και απαραίτητοι, πρέπει να μας βρουν όλους στις επάλξεις.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.”Κώστας Σωτηρίου”

Κινητοποίηση για τις συντάξεις 17/2 στο υπουργείο εργασίας

Οι μειώσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλιστικών νόμων φτάνει στο 50%. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων οδηγεί σε παραπέρα μείωσή τους, στα όρια της κατάργησής τους. Και όλα αυτά όταν, για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως 31/12/2021, απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς και όριο ηλικίας τα 62 έτη για να βγει κανείς στη σύνταξη.
Σήμερα η συνταξιοδότηση μοιάζει με απειλή.
Οδηγεί σε σοβαρή μείωση του εισοδήματος. Η απειλή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του εργασιακού βίου προκειμένου να αποφύγει κάποιος την άμεση φτωχοποίηση.

Συνταξιοδότηση από δικαίωμα σε απειλή 📢 Αγώνας ενάντιας την ιδιωτικοποίηση και την κατάρρευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος 👊 Αυξήσεις και άμεση καταβολή συντάξεων

Οι μειώσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλιστικών νόμων φτάνει στο 50%. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων οδηγεί σε παραπέρα μείωσή τους, στα όρια της κατάργησής τους.  Και όλα αυτά όταν, για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως 31/12/2021, απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς και όριο ηλικίας τα 62 έτη για να βγει κανείς στη σύνταξη.

Δημοφιλή!!  Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok

Σήμερα η συνταξιοδότηση μοιάζει με απειλή. Οδηγεί σε σοβαρή μείωση του εισοδήματος. Η απειλή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του εργασιακού βίου προκειμένου να αποφύγει κάποιος την άμεση φτωχοποίηση. Αν ο μισθός δεν φτάνει, τότε η σύνταξη αποτελεί εισιτήριο για τη φτώχεια. Οι συνάδελφοι καλούνται για δυο χρόνια αφότου συνταξιοδοτηθούν να ζήσουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα αφού το κράτος «αδυνατεί» να υπολογίσει νωρίτερα το ακριβές ύψος της σύνταξής τους. Πρόκειται για μια βίαιη φτωχοποίηση -τιμωρία μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου. Οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών και στην ενέργεια οδηγούν στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

Η κατάσταση αυτή καταντάει αποτρεπτική ακόμα και στο να αποφασίσει να βγει στη σύνταξη όποιος/α έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που με τις διαδοχικές αλλεπάλληλες αντιδραστικές αλλαγές στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα το οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και κατάρρευση.

Δημοφιλή!!  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Ο νόμος Κατρούγκαλου εκτός από την κατακρεούργηση των συντάξεων προχώρησε στην ενοποίηση των ταμείων χωρίς καμιά ενίσχυση του προσωπικού και στήριξη του νέου φορέα. Όλες οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις την καταβολή των συντάξεων. Το αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας έρχεται με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά τον Βρούτση που θα έβγαζε τις συντάξεις «αυτόματα – με το πάτημα ενός κουμπιού» αύξησε τελικά το χρόνο καθυστέρησης και μεγάλωσε τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων. Ο διάδοχός του Χατζηδάκης παρά το ότι έχει επιδοθεί ακόμα πιο επιθετικά στη στοχοποίηση των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ καθώς με χυδαία ψέματα προσπαθεί να τους εμφανίσει ως υπεύθυνους για τα αυξανόμενες καθυστερήσεις. Αποκρύπτει ότι το 50% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι άθλιος με αποτέλεσμα τα τελευταία  5 χρόνια  οι εκκρεμείς κύριες, επικουρικές και εφάπαξ παραμένουν σταθερά περί τις 250000!!!

Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση προχωράει ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση ακόμα και της έκδοσης των συντάξεων ήδη με αναθέσεις σε ιδιωτικά λογιστικά και δικηγορικά γραφεία και παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα οδηγήθηκε σε φιάσκο – με ελάχιστη αποτελεσματικότητα στην έκδοση των συντάξεων, επιμένει -με το νέο ν/σχεδιο που είναι σε διαβούλευση- να διορίσει μετακλητά δ/ντικά στελέχη για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος έκδοσης των συντάξεων. Επιδιώκουν  να μετατρέψουν σε χρυσοφόρο πεδίο εκμετάλλευσης ακόμα και την έκδοση συντάξεων  με κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα «χρηματιστήριο» ταχύτερης έκδοσης σύνταξης ανάλογα με την αμοιβή στον εντεταλμένο ιδιώτη. Επίσης ιδρύει εταιρεία για τη διαχείριση της περιουσίας των ταμείων με στόχο να λεηλατήσουν το 1,5 δις των ακινήτων που απέμεινε.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Δευτεροβάθμιου Κύκλου στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

Τα σχέδια αυτά πρέπει να ανατραπούν!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία που διεκδικούν μαζικούς διορισμούς στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν να προσλάβουν κόσμο πάνω από 12 χρόνια και ενίσχυση των δομών για να μπορούν να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Καμιά ιδιωτικοποίηση σε κανένα επίπεδο της ασφάλισης και της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων και της έκδοσης των συντάξεων

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Π.Ε.Σ.ΕΚ και τις διεκδικήσεις της.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Απαιτούμε την άμεση και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους

Δεν εκχωρούμε τους κόπους μιας ζωής στο κράτος, τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την εργοδοσία.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση-κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας.

Επαναφορά της 13ης – 14ης  σύνταξης.

Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.

Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Καλούμε τις  εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω