Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας: Συνόδευσε στο σχολείο μαθήτρια που υπέστη bullying

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η 11χρονη μαθήτρια με σύνδρομο Down υπέστη bullying από τους συμμαθητές της και τους γονείς τους – Η αντίδραση του προέδρου Στέβο Πενταρόφσκι όταν έμαθε πως η διεύθυνση του σχολείου είχε απομονώσει την μαθήτρια σε μια κρύα αίθουσα

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι όταν πληροφορήθηκε πως μια 11χρονη μαθήτρια με σύνδρομο Down έχει απομονωθεί σε μια κρύα αίθουσα του σχολείου της μετά από το καθημερινό bullying που υφίσταται, όχι μόνο από τους συμμαθητές της, αλλά και από τους γονείς τους.

Ο Πενταρόφσκι επισκέφθηκε την πόλη Γκόστιβαρ, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας και συνόδευσε την 11χρονη Έμπλα στο σχολείο μαζί με τους γονείς της σε μια προσπάθεια να δώσει ένα μάθημα ισότητας και ενσυναίσθησης στους συμμαθητές της και στους γονείς τους. Ντυμένος απλά με τζιν παντελόνι, λευκό πουκάμισο και ένα σκούρο σακάκι ο 58χρονος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας περπάτησε στους δρόμους της πόλης των 80.000 κατοίκων κρατώντας από το χέρι την μικρή μαθήτρια και μαζί με τους γονείς της κατευθύνθηκαν στο σχολείο της.

«Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η συμπεριφορά εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των παιδιών είναι απαράδεκτη, ειδικότερα, όταν αφορά παιδιά με άτυπη ανάπτυξη», τόνιζε η σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το γραφείο του Πενταρόφσκι. «Δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν μόνο τα δικαιώματα που τους αξίζουν, αλλά, επίσης, να αισθάνονται ισότιμοι και ευπρόσδεκτοι στα θρανία και στο προαύλιο του σχολείου. Είναι υποχρέωσή μας ως κράτος και ως πολίτες και το “κλειδί” σε αυτή την κοινή αποστολή είναι η ενσυναίσθηση», ανέφερε η ανακοίνωση. Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα το κοινοβούλιο έδωσε εντολή στην Επιτροπή κατά των Διακρίσεων να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση της 11χρονης μαθήτριας.

pendarovski1

Η 11χρονη οδηγήθηκε σε απομόνωση

Δημοφιλή!!  Δεν ήταν παιδοβιαστής, ήταν ερωτευμένος - Αποτροπιασμός για την πρόταση απαλλαγής στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Τα προβλήματα για την 11χρονη ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούσαν στην ίδια τάξη με την Έμπλα διαμαρτυρήθηκαν στην διεύθυνση του σχολείου πως η μικρή μαθήτρια είναι επιθετική και ζήτησαν να απομακρυνθεί από την τάξη. Έτσι, η 11χρονη τοποθετήθηκε μόνη της σε μια κρύα αίθουσα με ένα μικρό θερμαντικό σώμα. Σύμφωνα με τον πατέρα της μαθήτριας σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων η κόρη του επιτηρείται από βοηθό διδασκαλίας και αν η συμπεριφορά της ήταν επιθετική αυτός θα το είχε αναφέρει. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο τοπικό κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες δήλωσαν πως η μαθήτρια ουδέποτε είχε επιθετική συμπεριφορά. Αν και μετά την επιμονή των γονιών της η διεύθυνση του σχολείου επανέφερε την Έμπλα στην τάξη οι διαμαρτυρίες των γονιών των άλλων παιδιών ανάγκασαν τους υπεύθυνους να βάλουν την μικρή μαθήτρια για δεύτερη φορά σε «απομόνωση».

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Μετά την παρέμβαση του προέδρου Πενταρόφσκι, ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε πως η μαθήτρια θα επανέλθει στην τάξη της ενώ ο πατέρας της μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova TV δήλωσε πως η κόρη του θα παρακολουθεί πλέον κανονικά τα μαθήματά της. Πάντως, ο ίδιος ανέφερε πως ακόμα κάποιοι από τους γονείς των συμμαθητών της εξακολουθούν να αντιδρούν για αυτή την απόφαση.

((protothema))

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω