Ανακοίνωση ΔΟΕ: Πανελλαδικές δράσεις για την Παιδεία – Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έπειτα και από σύσκεψη με τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς δράσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο (επισκέψεις σε σχολεία, συναντήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, συνεντεύξεις τύπου, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια) για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας.

Την τελευταία, ιδιαίτερα, διετία η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Η λειτουργία των σχολείων δίχως τη στοιχειώδη, έστω, μέριμνα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21, η μισθολογική υποβάθμιση (με αυξήσεις μόνο στις τιμές των αγαθών), η ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων (τρίμηνες συμβάσεις), η δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ) τη στιγμή που τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης, στην πραγματικότητα, έχουν εγκαταλειφθεί, ο αυταρχισμός και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων (θεσμός αιρετών στα Υ.Σ., άδειες για πραγματοποίηση Γ.Σ., επιχείρηση παρεμπόδισης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των επιστημονικών τους ινστιτούτων), είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν μια δυστοπική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διδασκαλική Ομοσπονδία,  συμμετέχοντας στην υλοποίηση της απόφασης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας και, ευρύτερα, της κοινωνίας, σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και δυναμικά στις προγραμματισμένες δράσεις ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνία.

 1. Περιφέρεια Κρήτης:9-10 Φεβρουαρίου, Ηράκλειο (Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00)
 2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 9-10 Φεβρουαρίου, Ρόδος (Συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου, την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00)
 3. Περιφέρεια Ηπείρου:15-16 Φεβρουαρίου Ιωάννινα  (Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00)
 4. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 15-16 Φεβρουαρίου, Πάτρα (Συγκέντρωση, στην Περιφερειακή Διεύθυνση, Τετάρτη  16 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00).
 5. Περιφέρεια Πελοποννήσου: 22-23 Φεβρουαρίου, Τρίπολη (Συγκέντρωση στην Τρίπολη την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00)
 6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: 22-23 Φεβρουαρίου, ως εξής:
  1. Καβάλα για τους Νομούς Καβάλας – Δράμας (Συγκέντρωση στην Καβάλα την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 13:00)
  2. Κομοτηνή για τους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου (Συγκέντρωση στην Κομοτηνή την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 13:00)
 7. Περιφέρεια Θεσσαλίας: 1-2 Μαρτίου, Καρδίτσα (Συγκέντρωση στην Καρδίτσα την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ώρα 13:00)
 8. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1-2 Μαρτίου, Κοζάνη (Συγκέντρωση στην Κοζάνη την Τετάρτη, 2 του Μάρτη, ώρα 13:00)
 9. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 1-2 του Μάρτη (Συγκέντρωση στη Λαμία την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ώρα 13:00)
 10. Θεσσαλονίκη:3 Μαρτίου – συγκέντρωση και πορεία
 11. Αθήνα:9 Μαρτίου – συγκέντρωση και πορεία

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo