Ερωτήσεις βουλευτή και Ενημέρωση Κεραμέως για ειδικά σχολεία και νεοδιόριστους

Μαντάς σε Κεραμέως για ειδικά σχολεία- επαναφορά 6-θέσιων και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Για τα ειδικά σχολεία Καλαμάτας και Φιλιατρών και τα σημαντικότερα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του βουλευτή με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει την υπουργό για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω σχολεία, όσον αφορά στις υποδομές και το προσωπικό τους. Ειδικότερα ο βουλευτής μετέφερε στην κ. Κεραμέως τα αιτήματα των συλλόγων για άμεση ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, στο οποίο εντοπίζονται ελλείψεις, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αισθητά οι υπηρεσίες που παρέχονται. Επίσης ανέδειξε την ιδιαίτερη μέριμνα που πρέπει να δοθεί στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, δεδομένου ότι απασχολούν παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες και σημαντικές αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες και ως εκ τούτου το έργο των σχολείων είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο και η εύρωστη λειτουργία τους απολύτως αναγκαία.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των πέντε (5) σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας, μετά τον λειτουργικό υποβιβασμό τους τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω αριθμού μαθητών. Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κ. Κεραμέως για τις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες που ισχύουν στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω υποβιβασμοί και της ζήτησε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις, καθώς και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε τα σχολεία να αναβαθμιστούν σε 6-θέσια από την επόμενη σχολική χρονιά.

Τέλος ο βουλευτής υποστήριξε στην υπουργό το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων, με το οποίο ζητείται η επαναφορά στο ένα (1) σχολικό έτος της υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης για κάθε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, από τα (2) σχολικά έτη που είναι βάσει της τελευταίας υπουργικής απόφασης.

Η υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την συνεργασία και την αναλυτική ενημέρωση που της παρείχε, ενώ δεσμεύτηκε να επανέλθει και να ενημερώσει σχετικά τον βουλευτή, αφού εξεταστούν ενδελεχώς τα παραπάνω ζητήματα και διερευνηθούν οι δυνατότητες και τα περιθώρια αλλαγών που υπάρχουν.

((best-tv))

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo