Κρίσεις διευθυντών εκπαίδευσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύριο Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθούν οι πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων για τις 116 θέσεις διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περίπου 630 ήταν οι αιτήσεις για τις θέσεις αυτές. Αριθμός που δεν ικανοποίησε το υπουργείο καθώς ανέμενε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σε σύγκριση με το παρελθόν οι αιτήσεις είναι πολύ λιγότερες. Η πίεση που ασκείται στα στελέχη εκπαίδευσης και οι δυσανάλογες ευθύνες και αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν αποθάρρυναν αρκετούς να καταθέσουν αίτηση.

Η επαναφορά της εξέτασης στην Ξένη Γλώσσα, για τους μεταπτυχιακούς τίτλους του εξωτερικού έπαιξε ρόλο, αφού οι υποψήφιοι, αν δεν πάρουν τη βάση στην προφορική εξέταση, χάνουν όχι μόνο τα μόρια της Ξένης Γλώσσας,αλλά και του μεταπτυχιακού τους τίτλου.

Δημοφιλή!!  Καμπάνια συλλογής υπογραφών για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής από την ατομική αξιολόγηση

Αρκετοί βέβαια αναμένουν την προκήρυξη θέσεων σχολικών συμβούλων και εποπτών ποιότητας της εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα τοποθετηθούν στα τέλη του Απρίλη.

Χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας είναι η ανάθεση με διαγωνισμό της απομαγνητοφώνησης των συνεντεύξεων των υποψηφίων με ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Αρκετά υψηλό για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Πράγμα που έχει προκαλέσει ήδη σχόλια στους εκπαιδευτικούς κύκλους. Για τους συναδέλφους που θα επιλεγούν να μην ξεχάσουν ότι θα πρέπει να είναι στο πλευρό των συναδέλφων τους , να διεκδικούν μαζί τους την κάλυψη όλων των κενών από 1 Σεπτεμβρίου και να μην αποτελούν κατόπιν πιέσεων το μακρύ χέρι του υπουργείου στην εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: Τηλεδιασκέψεις για την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από την ΠΦΠΟ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω